?>

Başkan Seçer: "Mersin’in değerlerine tüm Mersin’in sahip çıkması gerekir"

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİNİN 2026 YILI İLK TOPLANTISINDA 57 MADDE GÖRÜŞÜLÜRKEN, BAŞKAN VAHAP SEÇER, "MERSİN’İN DEĞERLERİNE TÜM MERSİN’İN SAHİP ÇIKMASI GEREKİR" DİYEREK MERSİN İDMAN YURDU İÇİN KENTİN TÜM KESİMLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU.

Siyaset - 3 saat önce

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2025 yılında birçok yatırıma imza atıldığını belirterek, 2026 yılının da büyük projelerin ve yüksek yatırımların yılı olacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2026 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi. Toplantıda birimlerden gelen 37, komisyonlara havale edilen 19 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 57 madde görüşüldü.

Toplantının açılışında 2025 yılı meclis çalışmalarını değerlendiren Başkan Seçer, geçtiğimiz yıl demokrasi anlayışıyla, oy birliğiyle alınan kararların kent yönetimine olumlu yansıdığını söyledi. Parti ayrımı gözetmeksizin ortak akılla hareket edilmesinin önemine dikkat çeken Seçer, meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

2026 yılının büyük projelerin ve yüksek yatırımların yılı olacağını ifade eden Seçer, ulaşımdan sosyal politikalara, tarımdan imara kadar birçok alanda önemli yatırımların hayata geçirileceğini kaydetti. Belediyenin mali yapısına da değinen Seçer, geçmişte milyarları bulan SGK ve vergi borçlarının büyük ölçüde azaltıldığını belirterek, borcun yıllık gelire oranının yüzde 158’lerden yüzde 25 seviyelerine düşürüldüğünü söyledi. Bu tablonun güçlü bir mali disiplinin göstergesi olduğunu vurgulayan Seçer, yurtdışı kredi imkanlarının da yeniden açıldığını dile getirdi.

Devam eden ve planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, Hal Katlı Kavşağının kısa süre içinde tamamlanacağını, 2026 yılı içinde Mezitli Kuyuluk Katlı Kavşağının yapımına başlanacağını açıkladı. Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesinin ilk etabının ilk 6 ay içinde başlayacağını belirten Seçer; Tarsus’ta çocuk kampüsü, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu, Anamur’da ise kültür merkezi projelerinin de aralarında bulunduğu birçok yatırımın 13 ilçede hayata geçirileceğini söyledi. Seçer, "Biz bugünü değil, Mersin’in 10-20 yıl sonrasını düşünerek çalışıyoruz" dedi.

Toplantıda kırsal mahallelerde uygulanan indirimli su tarifesi de gündeme geldi. MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir, yasal düzenlemeler doğrultusunda kırsal mahalle statüsünün yeniden belirlenmesi halinde indirimli tarifenin devam edeceğini anlattı. Başkan Seçer ise süreç netleşene kadar kırsal mahalleler için okuma ve tahsilat yapılmadığını ifade etti.

Gündemin önemli başlıklarından biri olan Mersin İdman Yurdu konusunda konuşan Başkan Seçer, yasalar gereği belediyelerin profesyonel spor kulüplerine doğrudan maddi destek veremeyeceğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak tesis tahsisi ve altyapı desteği gibi yasal çerçevedeki tüm imkanların sağlandığını belirten Seçer, "Mersin’in değerlerine sadece belediye başkanları sahip çıkamaz. Bu kentin iş insanı, yöneticisi, taraftarı herkes sorumluluk almalıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu üyeleri belirlenirken, bazı taşınmazların satın alınması ve belediyeye ait arsa, konut ve işyerlerine ilişkin yönetmelik değişiklikleri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Meclis, gündemdeki tüm maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

İçmeler’de Deniz Kirliliği Alarmı

2026-01-08 17:21 - Marmaris

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Muğla Büyükşehir Çağrı Merkezi 2025’te Rekor Kırdı

2026-01-06 14:30 - Genel

İlgili Haberler

Karatay’da personel eğitimleri sürüyor

13:55 - Siyaset

Almanya Başbakanı Merz: "İran’daki rejimin son günlerini yaşıyoruz"

13:21 - Siyaset

Suriye ordusu, Fırat Nehri’nin batısında SDG işgalindeki bölgeleri "kapalı askeri alan" ilan etti

13:28 - Siyaset

Giresun’da en genç kadın başkan vekili görevde

13:26 - Siyaset

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleriyle ilgili düzeltme açıklaması

13:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Başkan Mandalinci Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi 

13:21 - Gündem

Kayserispor, Brno’yu 3-2 yendi

10:06 - Spor

Yaşlı kadının ocakta unuttuğu makarna itfaiyeyi alarma geçirdi

09:48 - Asayiş

Çukura düşen araçları durdurmaya çalıştı, başarısız oldu

09:46 - Asayiş

Babasını öldürdüğünü kabul etti,

09:27 - Asayiş