?>

Başkan Sengel’den İzmir Kadın ve İktisat Kongresi’nde mücadele vurgusu

Batı anadolu sanayici ve iş insanları dernekleri federasyonu’nun (basifed) düzenlediği izmir kadın ve iktisat kongresi "güçlü kadınlarla güçlü ekonomi" sloganıyla ahmed adnan saygun merkezi’nde başladı. ?lki mustafa kemal atatürk tarafından düzenlenen kongrede selçuk belediye başkanı filiz ceritoğlu sengel de konuşmacı olarak yer aldı.

Siyaset - 10 ay önce

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) düzenlediği İzmir Kadın ve İktisat Kongresi "Güçlü kadınlarla güçlü ekonomi" sloganıyla Ahmed Adnan Saygun Merkezi’nde başladı. İlki Mustafa Kemal Atatürk tarafından düzenlenen kongrede Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de konuşmacı olarak yer aldı.

Kadın yönelik şiddet, kadınların ekonomi, toplumsal hayat ve siyasetteki temsiliyetinin ele alındığı kongreye katılan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir’in kadın belediye başkanları ile birlikte ‘İzmir Yerel Yönetimlerde Kadının Gücü’ paneline konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Kadınların siyasetteki yerini nedir?", "Siyasette kadın olmak nedir?" gibi sorular sormadığı gibi her birimize sorduğu sorunları sadece insan olarak gibi sorup da kadın diye ayrım yapmadığınız için ben sizi alkışlıyorum" diyerek panelin moderatörü Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen’e teşekkür etti. "Dayanışmayı güçlendiren bir başkan olarak anılacağım"

Panelde kendisine yöneltilen ‘Nasıl bir Selçuk bırakmak istiyorsunuz?’ sorusuna göreve geldiği süre içerisinde yaşanan krizlere rağmen belediyecilik çalışmalarına devam ettiklerini belirterek cevap veren Başkan Ceritoğlu Sengel: "Belediye başkanlığında ikinci dönemimdeyim. 2009 yılından bu yana da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesiyim. Başlığımız eğer ki İktisat Kongresi ise bunu kanıtlamış bir başkan olduğumu da ifade ediyorum. Hâlihazırda, şu anda ve geçmiş dönemde pandemiyle ve her türlü krizle baş edebilen ve mücadele eden, bırakmayan, kent hakkını ve halkının hakkını sonuna kadar savunan ve dayanışmayı güçlendiren bir başkan olarak anılacağım. Hatta buradaki bütün başkanlarımızın hepsi bu şekilde anılacak. Çünkü hiçbir dönem bu kadar zor olmamıştı. Çünkü biz bir şeyi değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz hep beraber" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Muğla, ülke Zeytin Haritası’nda 3. sırada

2025-02-18 12:47 - Ekonomi

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

İlgili Haberler

Zelenskiy, Trump görüşmesi öncesinde Avrupalı liderlerle ortak telefon görüşmesi gerçekleştirdi

01:17 - Siyaset

Camiler, konaklar ve kütüphaneler için yeni dönem başladı

22:58 - Siyaset

Emine Erdoğan’dan "Kalanlar" Filistin Sergisi paylaşımı

22:38 - Siyaset

Kanada’dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık yardım

22:33 - Siyaset

YRP Kayseri İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi

20:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık