?>

Başkan Yalçın: "Onlar devletin birer mührü oldular"

Talas belediye başkanı mustafa yalçın, 8 mart dünya kadınlar günü münasebetiyle belediye tarafından şehit anneleri ve aileleri için düzenlenen iftar programında; "allah sizlerden razı olsun. Evlatlarınızı toprağa verdiniz ama onlar devletin birer mührü oldular" dedi.

Genel - 2 ay önce

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle belediye tarafından şehit anneleri ve aileleri için düzenlenen iftar programında; "Allah sizlerden razı olsun. Evlatlarınızı toprağa verdiniz ama onlar devletin birer mührü oldular" dedi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Başkan Yalçın, tek tek masaları dolaşarak şehit annelerinin elini öpüp, aileleriyle sohbet etti. İftarın ardından kürsüye gelen Başkan Yalçın, sözlerine şehit anneleri ve ailelerine teşekkür ederek başladı. Başkan Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün ayakta olmasının şehitlerimizin sayesinde olduğunu belirterek; "Ezanlar okunuyorsa, bayrağımız göndere çekiliyorsa bunun kıymetini bilmemiz bizim için çok önemli ve size ne kadar saygı duysak azdır. Allah devlete zeval vermesin. Bugün bir ramazan günündeyiz. Devletimiz dimdik ayakta. Devletimiz başka ülkelerin arasında husumeti giderecek, barış yapacak bir kabiliyete sahip elhamdülillah. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda uçaklarımızın lastiklerini ABD’den alamazken bugün İHA’lar, SİHA’lar yapıyoruz ve dünyanın önemli devletlerine satıyoruz. Bunların hepsi çocuklarınızın ve dualarınızın sayesinde. Allah nice güzel günlerde hepimize sağlık, huzur ve mutluluk içinde ramazanlar nasip etsin. Şimdiden Kadir Gece’nizi ve bayramınızı tebrik ediyorum" diye konuştu. Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de, muhteşem bir devletin çatısı altında olduklarını ifade ederek, "Muhteşem bir millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Allah’a şükürler olsun. Verdiğimiz şehitleri sadece Türk Milleti olarak bu vatan için değil, bölgemizin tümü için verdiğimizden çok daha önemli olduğunu düşünüp ve her zaman hatırlamamız gerekiyor. Bugün sayın belediye başkanımızın güzel bir organizasyonuyla bir araya geldik. Sayın başkanımızı ve ekibine bu anlamlı program için teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz değerli yakınlarına sağlıklı bir ömür diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bayram ise, kendileriyle bir araya gelen Başkan Yalçın’a organizasyon için teşekkür ederek plaket takdim etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar: "İnsansız hava araçlarında dışa bağımlılık yüzde 3-5’e kadar düştü"

22:02 - Genel

İstanbul’da gökkuşağı ve günbatımı mest etti

21:06 - Genel

Alanya’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

20:43 - Genel

Mersin’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

19:01 - Genel

Gaziosmanpaşa’daki belediye işçileri 1 Mayıs’ı kutladı

17:01 - Genel

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş