?>

Başkan Yardımcısı Yıldız: "Bu hayvanlar, can dostlarımız"

Samsun’un atakum belediye başkan yardımcısı suat yıldız, çatmaoluk mahallesi’nde yapılması planlanan hayvan barınağına yönelik tepkiler üzerine basın açıklaması yaptı. Yıldız, "amacımız hem halkımızın huzuru hem de sokak hayvanlarının güvenliği için en doğru çözümü bulmak" diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

Siyaset - 3 saat önce

Samsun’un Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Çatmaoluk Mahallesi’nde yapılması planlanan hayvan barınağına yönelik tepkiler üzerine basın açıklaması yaptı. Yıldız, "Amacımız hem halkımızın huzuru hem de sokak hayvanlarının güvenliği için en doğru çözümü bulmak" diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

Çatmaoluk ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar, barınağın mahalleye çok yakın olduğunu, su kaynaklarını kirleteceğini ve hayvan otlatmalarını engelleyeceğini ileri sürerek traktörlerle protesto eylemi başlatmıştı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği, nüfusu 25 binin üzerinde olan belediyelerin barınak kurmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Yıldız, "Bu bizim keyfi bir tercihimiz değil, yasal bir zorunluluktur" dedi. "En uygun yer Çatmaoluk oldu"

Daha önce İncesu’da belirlenen alanın turizm ve üniversite bölgesine yakınlığı nedeniyle iptal edildiğini belirten Yıldız, "Orman İl Müdürlüğü üzerinden 20’nin üzerinde yer gösterildi. Çoğu hayvan bakımına uygun değildi. Sonuçta Çatmaoluk ve Sarayköy sınırındaki 715 bin metrekarelik alanda 9 bin 127 metrekarelik yer uygun bulundu ve belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi" diye konuştu.

Geçmişte Samsun’da yaşanan kötü barınak koşullarına halkın tepki göstermesini anlayışla karşıladıklarını belirten Yıldız, yeni barınağın doğayla iç içe, park havasında bir proje olacağını söyledi. "Emri veren makam iptal edebilir"

Barınak yapım sürecinin sadece belediyenin inisiyatifiyle değil, valilik ve kaymakamlık yazılarıyla yürütüldüğünü ifade eden Yıldız, "Bu emri bizim iptal etme şansımız yok. Emri veren makam iptal edebilir" şeklide konuştu. "Jandarmayla halkı karşı karşıya getirmek istemedik"

Çatmaoluk’taki gerginlik sırasında güvenlik güçleriyle vatandaşların karşı karşıya gelmemesi için iş makinelerinin geri çekildiğini belirten Yıldız, "Bu problem bitti anlamına gelmez. Ama daha iyi bir yer bulunursa elbette değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı. "Bu hayvanlar can dostlarımız"

Sağduyu çağrısıyla sözlerini noktalayan Yıldız, "Atakum’un barınağa ihtiyacı var. Bu hayvanlar bizim can dostlarımız. Onları incitmeden, üzmeden sokaklardan almak için bu barınakların yapılması gerekiyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

Ortaca’da kaza: 1’i ağır 5 yaralı

2025-09-17 17:32 - Asayiş

Marmaris'te Çevre Temizliği Seferberliği

2025-09-19 17:27 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 19 EYLÜL MESAJI

2025-09-18 13:45 - Marmaris

Kaymakam Kaya, Okul Ziyaretlerini Sürdürüyor

2025-09-18 11:53 - Marmaris

Muğla’da alevlerle 36 saatlik savaş

2025-09-20 14:01 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP İstanbul İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nde oylama tamamlandı

17:53 - Siyaset

AK Parti, İstanbul’da "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"na başlıyor

17:08 - Siyaset

Kremlin’den Trump’a yanıt: "Rusya kaplan değil gerçek bir ayıdır"

16:56 - Siyaset

Kahta Belediyesi’nden fırınlarda sıkı denetim

16:09 - Siyaset

Milletvekili Hatipoğlu: "Milli üretim, yarınlarımızın en büyük güvencesidir"

16:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mevsim Geçişinde Mide ve Bağırsaklara Dikkat

16:04 - Sağlık

Eşine Şiddet Görüntülerini Paylaşan Şahıs Tutuklandı

15:37 - Asayiş

Dünya Genelinde 111 Milyon Kişiyi Etkileyebilir

15:29 - Sağlık

Şantiye şefinin üzerine kaynar su döken kadın tutuklandı

15:28 - Asayiş

Masum Öpücükler Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir

15:17 - Sağlık