?>

Başkan Yılmaz bazı sektörlerdeki daralmaya dikkat çekti

MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN YILIN SON MECLİS TOPLANTISINDA 2025 EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI. BAŞKAN MEHMET YILMAZ, TARIM, TEKSTİL VE İNŞAATTA YAŞANAN DARALMAYA DİKKAT ÇEKEREK 2026 İÇİN FİNANSMAN SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Ekonomi - 4 saat önce

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yılın son meclis toplantısında 2025 ekonomisi masaya yatırıldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, tarım, tekstil ve inşaatta yaşanan daralmaya dikkat çekerek 2026 için finansman sorununun çözülmesi çağrısında bulundu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Manisa TSO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ümit Türek başkanlığında, meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yılın son meclis toplantısında 2025 yılının genel değerlendirmesi yapılırken, ülke ve dünya ekonomisindeki gelişmeler, Manisa iş dünyasının mevcut durumu, Odanın yıl boyunca yürüttüğü faaliyetler ile 2026 yılına ilişkin hedefler ele alındı.

Toplantıda konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, 2025 yılının ekonomik göstergeler açısından bir önceki yıla göre daha olumlu geçtiğini ancak yapısal sorunların devam ettiğini söyledi. "Bazı sektörlerimiz 2025 yılında ciddi sıkıntılar yaşadı"

Sektörel değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, tarım, sanayi ve inşaat sektörlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Tarım sektöründeki küçülmenin tarımsal ve hayvansal üretimde kayıplara yol açtığını belirten Yılmaz, sanayi sektöründe özellikle tekstil alanında ciddi daralmalar yaşandığını ifade etti.

İnşaat sektöründe konut fiyatları ve kira bedellerindeki artışların maliyetleri yükseltirken sosyal sorunları da beraberinde getirdiğini dile getiren Yılmaz, Euro/Dolar paritesindeki artışın ise ihracatçılar ve turizmciler üzerinde baskı oluşturduğunu kaydetti. "Türkiye’nin itici gücü tüketim değil, üretim ve yatırımdır"

Türkiye ekonomisinin temel itici gücünün tüketim değil, üretim ve yatırım olması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, tüketim kaynaklı geçici canlanmalar yerine katma değerli üretimi ve kalıcı yatırımları önceleyen bir büyüme modelinin benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "Ülkemize yeni yatırımlar çekebilmek için yatırım ortamını iyileştirmeliyiz. Sanayicimizin ve tüccarımızın en büyük beklentisi, 2026 yılında finansman sorununun hafiflemesi ve kredi kısıtlarının kaldırılmasıdır" dedi. SEGE-2025 verilerine göre Manisa güçlü konumunu koruyor

Konuşmasında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan SEGE-2025 verilerine de değinen Başkan Yılmaz, Manisa’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından üst sıralarda yer aldığını belirtti.

SEGE-2025 verilerine göre Manisa; 81 il arasında 20’nci sırada, teşvik belgeli yatırımların toplam tutarında yüzde 5,3 pay ile 4’üncü sırada, istihdam oranında 13’üncü sırada, yüksek ve orta-yüksek teknolojili sektörlerde çalışan oranında 8’inci sırada ve kişi başına düşen ihracatta 14’üncü sırada yer aldı. Yılmaz, bu verilerin Manisa’nın güçlü sanayi altyapısını ve rekabetçi yapısını ortaya koyduğunu ifade etti. 2025 yılı faaliyetleri paylaşıldı

Toplantıda Manisa TSO’nun 2025 yılı boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler de meclis üyeleriyle paylaşıldı. İhracat, yeşil dönüşüm, dijitalleşme, enerji verimliliği, e-ticaret, kurumsal yönetim ve devlet destekleri başta olmak üzere birçok alanda seminer ve paneller düzenlendiği belirtildi.

Ulusal ve uluslararası projeler, iş ve inceleme gezileri, eğitim programları ve genç istihdamına yönelik çalışmalarla Manisa iş dünyasına katkı sunulduğu vurgulandı. 2026 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi

Meclis toplantısında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2026 Yılı Bütçesi de görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen bütçenin, Odanın hizmet kapasitesinin artırılması ve Manisa iş dünyasının rekabet gücünün desteklenmesi amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

Toplantının sonunda yeni yıl mesajı veren Başkan Yılmaz, "2026 yılının iş dünyamıza, şehrimize ve ülkemize sağlık, huzur, bereket ve başarı getirmesini diliyorum. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üretim, yatırım ve istihdam odaklı çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

MARMARİS KÖRFEZİ RAHATLAYACAK

2025-12-29 09:26 - Marmaris

Hayvan otlatırken kayalıklardan düştü

2025-12-26 15:42 - Asayiş

Bodrum, Marmaris ve Datça’ya kuvvetli yağış uyarısı

2025-12-29 15:50 - Gündem

Bodrum’a çocuk dostu projeler

2025-12-27 13:25 - Teknoloji

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

2025-12-29 12:11 - Asayiş

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

2025-12-26 13:56 - İnsan

İlgili Haberler

Bursa’da BESAŞ ekmeğine zam

14:24 - Ekonomi

Elazığ’ın köklü firmasından çeyrek asırlık başarı, yapı kapasitesini üçe katladı

14:00 - Ekonomi

Yeni yılla birlikte berber fiyat tarifeleri belli oldu

13:03 - Ekonomi

KTO Başkanı Selçuk Öztürk: "2026 ekonomide umut yılı olacak"

13:03 - Ekonomi

Murzioğlu: "Yeni yıla ortak akılla hazırlanıyoruz"

13:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan