?>

Başkan Zeyrek’ten çölyak hastasına anında destek

Manisa büyükşehir belediye başkanı ferdi zeyrek, muradiye mahallesi’nde düzenlenen iftar programında, çölyak hastası olduğunu belirten bir vatandaşın talebine kayıtsız kalmadı.

Sağlık - 3 ay önce

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Muradiye Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında, çölyak hastası olduğunu belirten bir vatandaşın talebine kayıtsız kalmadı. Başkan Zeyrek’e glütensiz gıda kolisi yardımının kendisine de yapılmasını isteyen çölyak hastası Gülizar Yenilmez’in bu talebi hemen değerlendirerek ertesi gün hem Yenilmez’e hem de kendisi gibi çölyak hastası olan kardeşi Ahmet Kırnavoğlu’na glütensiz gıda kolisi ulaştırıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, glütensiz ve düşük proteinli gıda kolileri hazırlanarak iki ayda bir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu özel gıda kolilerinin temini ise çocukları çölyak hastalığına sahip annelerin kurduğu Mutlu Beslen Kadın Kooperatifi’nden sağlanıyor.

Gülizar Yenilmez, Büyükşehir Belediyesi’nin Muradiye Mahallesi’nde düzenlediği iftar programında, çölyak hastası olduğunu belirterek Başkan Ferdi Zeyrek’ten kendisine de glütensiz gıda kolisi desteğinde bulunulmasını istedi. Başkan Zeyrek, bu talebi hemen değerlendirerek ertesi gün Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleriyle hem Yenilmez’e hem de onun gibi çölyak hastası olan kardeşi Ahmet Kırnavoğlu’na glütensiz gıda kolisi ulaştırdı.

Yenilmez, çölyak hastalığıyla 6 yıldır mücadele ettiğini belirterek, Muradiye’deki iftar yemeğinde Başkan Zeyrek’e talebini ilettiğini, bu kadar hızlı bir dönüş beklemediğini ifade etti. Yenilmez, "Ferdi Bey, bu yıl glütensiz kolilerin iki ayda bir verileceğini duyurdu. Muradiye’de iftar yemeği vardı, yanına gidip kendisine yazılı olarak talebimi ilettim. Yazıyı okudu, konuştuk, kolinin iletileceğini söyledi, ama hemen döneceğini düşünmemiştim. Birkaç gün geçsin, gelmezse Belediye’ye öyle giderim diyordum. Ama ertesi gün koli gönderilmesini beklemiyordum" dedi.

Başkan Zeyrek’in bu konudaki hassasiyetinden mutlu olduğunu söyleyen Yenilmez, "Fark etmemişim, yeni koli dağıtımı başlamış. Makarna ve un uzun zamandır almamıştım, bu destek benim için çok iyi oldu. Glütensiz ürünlere ulaşmak kolay değil. Halin vaktin iyiyse alabiliyorsun ama öbür türlü çok zor. Böyle imkanlar size ulaştığı sürece çok iyi oluyor. Ferdi Bey bu konuda çok hassas. Akşam talebimi ilettim, ertesi gün koli gönderildi. Üstelik kardeşim de çölyak hastası, ona da koli göndermişler. İki koli göndermeleri de çok ince bir düşünce. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah daha fazla glütensiz destekler sağlanır. Bu desteği bilmeyen, ulaşamayan çölyaklı vatandaşlarımız varsa Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat edebilirler. İnternet üzerinden de başvuru yapabilirler" diyerek belediyenin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Çölyak hastalarının yanında olmaya devam edeceğiz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, çölyak hastalarının yaşadığı zorlukların farkında olduklarını vurgulayarak, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşıyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın glütensiz gıda ürünlerine ulaşmasının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle glütensiz gıda kolisi desteğimizi daha düzenli hale getirerek iki ayda bir vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın sağlıklarını korumalarına ve yaşamlarını kolaylaştırmalarına katkı sağlamak bizim önceliğimiz. Gıda kolilerinin teminini ise çocukları çölyak hastalığına sahip annelerin kurduğu Mutlu Beslen Kadın Kooperatifi’nden sağlıyoruz. Bu desteğin daha fazla kişiye ulaşması için belediyemize başvuruda bulunabilirsiniz. Çölyak hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Gezi teknesinde rahatsızlanan vatandaşa Sahil Güvenlik ekiplerince tahliyesi yapıldı

19:52 - Sağlık

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘haksız kazanç’ operasyonu açıklaması: "Özel hastanede işlem yapan doktora suçüstü"

18:41 - Sağlık

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

İzmir’de yaşayan 40 yaşındaki hasta Gaziantep’te şifayı buldu

15:36 - Sağlık

Tavas Devlet Hastanesinde modern girişimsel radyoloji uygulamaları başladı

15:09 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş