?>

Başsavcı Kılıç: "Samsun, Karadeniz’de adaletin merkezi olacak"

Samsun’da 2025-2026 adli yılı düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Genel - 7 saat önce

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, yeni adli yılın açılışında yaptığı konuşmada, adliye yatırımlarıyla Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde adaletin merkezi konumunu daha da güçlendireceğini söyledi.

Samsun Adliyesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen 2025-2026 Adli Yıl Açılış Töreni ve Kokteyl Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin ve Samsun Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu törende birer konuşma yaparak yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, 2025’in Samsun Adliyesi açısından yatırımlar yılı olduğunu vurguladı. Kılıç, "Hem adalet hizmetlerimizin kalitesini artırmak hem de meslektaşlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerimizin yeni kampüs inşaatını başlattık. Bu büyük yatırım tamamlandığında Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde adaletin merkezi konumunu pekiştirecek, vatandaşlarımızın istinaf mahkemelerine erişimini kolaylaştıracaktır. Ayrıca yeni adli tıp binamız da faaliyete geçti. Bu kurum, sadece şehrimize değil bölgemize de hizmet vererek soruşturma ve kovuşturma dosyalarının aydınlatılmasına katkı sağlamakta, yargılama sürecini hızlandırmaktadır" dedi.

Törene; Samsun Vali Yardımcısı Emin Çolak, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

Muğla’da hafif ticari araçla motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü

2025-08-29 16:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris’te kaybolan Rus turist bulundu

2025-08-28 21:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa’dan Saadet Partisi’ne ziyaret: "Birlikte Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız"

17:43 - Genel

MasterChef Ayten Saner’den lezzet dersi

17:55 - Genel

BTÜ’nün yüksek teknolojili enerji depolama malzemesine uluslararası patent

17:30 - Genel

Teknede fenalaşan turist hastaneye kaldırıldı

17:22 - Genel

Bodrum Belediyesi üstyapı çalışmalarını sürdürüyor

17:22 - Genel

Günün Manşetleri

Gaziantep FK Orta Sahasını Güçlendirdi:

15:37 - Spor

Denizli'deki Orman Yangınına TOMA ile Müdahale

15:24 - Asayiş

19 Yaşındaki Usta, Çırak Yetiştiriyor

14:05 - İnsan

Kaskına Uyuşturucu Gizleyen Şüpheli Yakalandı

14:03 - Asayiş

Kuru Ot Temizliği Felakete Yol Açtı

13:06 - Asayiş