?>

Batman’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde bir ilk: Alt çene kırığı başarıyla tedavi edildi

BATMAN’DA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNDE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN İLERİ CERRAHİ OPERASYONLA, ALT ÇENE KIRIĞI BULUNAN BİR HASTA BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLDİ.

Sağlık - 4 ay önce

Batman’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen ileri cerrahi operasyonla, alt çene kırığı bulunan bir hasta başarıyla tedavi edildi.

Yaklaşık iki hafta önce geçirdiği kaza sonrası ağız açmada kısıtlılık, yüz bölgesinde şişlik ve ağrı ile kapanış bozukluğu şikayetleriyle Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine başvuran 29 yaşındaki Murat Aykut’un yapılan klinik ve radyolojik incelemelerinde sağ alt çene kırığı tespit edildi. Kırık kemik segmentlerinin hareketli olması ve birbirinden ayrılma eğilimi göstermesi nedeniyle hastaya açık cerrahi tedavi uygulanmasına karar verildi. Hastanede ilk kez gerçekleştirilen bu yöntemle hasta genel anestezi altında ameliyata alındı. Ameliyat sırasında ağız içinden yapılan kesiyle kırık hattına ulaşıldı. Enfeksiyon riski taşıyan 20 yaş dişi çekilirken, kırık kemik segmentleri anatomik pozisyonuna getirildi ve titanyum plak ile vidalarla sabitlendi. Herhangi bir komplikasyon yaşanmadan tamamlanan operasyonun ardından hastanın genel durumunun iyi olduğu, klinik bulgularının stabil seyrettiği öğrenildi. Aynı gün taburcu edilen hasta takibe alındı.

Gerçekleştirilen bu operasyon, Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde ileri cerrahi imkanların etkin şekilde kullanılmaya başlandığını gösterirken, benzer vakalarda hastaların il dışına sevk edilmeden nitelikli ve güvenli sağlık hizmetine erişebileceğini ortaya koydu.

Ameliyat, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Ebru Baydan Çol tarafından gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

YALANCIBOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

2026-01-24 12:14 - Ulaşım

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

2026-01-19 14:23 - Magazin

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

İlgili Haberler

ESOGÜ Hastanesi’nde hastalar ve hasta yakınlarına deri kanseri taraması yapıldı

17:26 - Sağlık

ABD’de Türk Göz cerrahına uluslararası bilim ödülü

17:20 - Sağlık

Niğde’de hastanın vücudundaki 7 kiloluk dev tümör başarıyla alındı

17:18 - Sağlık

ESOGÜ’de sağlıklı yaşlanma panellerinin ikincisi düzenlendi

17:17 - Sağlık

Bağışlanan organlarıyla üç hastaya umut oldu

16:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem