?>

Battalgazi Belediyesi’nden çevreci ve ekonomik enerji hamlesi

Battalgazi belediyesi’nin hacıhaliloğluçiftliği mahallesi’nde kurduğu 970 kw kapasiteli güneş enerji santrali (ges) faaliyete geçti. Hibe desteğiyle hayata geçirilen 30 milyon tl’lik yatırım, belediyeye ciddi enerji tasarrufu sağlayacak.

Ekonomi - 2 ay önce

Battalgazi Belediyesi’nin Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde kurduğu 970 kW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) faaliyete geçti. Hibe desteğiyle hayata geçirilen 30 milyon TL’lik yatırım, belediyeye ciddi enerji tasarrufu sağlayacak.

Battalgazi Belediyesi, enerji alanında sürdürülebilirlik hedefiyle başlattığı Güneş Enerji Santrali (GES) projesini tamamladı. Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde kurulan 970 kilovat gücündeki santral devreye alınırken, tesis belediyenin enerji ihtiyacının büyük kısmını karşılayacak. 30 milyon liralık yatırım tamamen hibe desteğiyle gerçekleştirildi, böylece belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan projeye imza atıldı.

Yaklaşık 20 dönümlük alana kurulan ve 800 volt mimarisiyle tasarlanan tesiste bin 975 adet 585 watt bifacial panel ve 4 adet 330 kW inverter kullanıldı. GES’in tam kapasiteyle devreye girmesiyle birlikte Battalgazi Belediyesi, elektrik giderlerinin yüzde 75’ini artık kendi üretimiyle karşılayacak. "2026’da enerji ihtiyacımızın tamamını kendi üretimimizle karşılayacağız’’

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çevreye duyarlı ve tasarruf odaklı yatırımların önemine dikkat çekerek, "Enerjide kendi kendine yeten bir belediye olmak için çıktığımız yolda önemli bir adımı tamamladık. Artık belediyemiz, enerji ihtiyacının büyük bir kısmını doğrudan kendi kurduğu sistemle karşılayabiliyor. Bu, sadece ekonomik anlamda değil, çevresel sürdürülebilirlik açısından da son derece kıymetli bir gelişme. Şimdi hedefimiz bu başarıyı daha da ileri taşımak, yeni yatırımlarla Battalgazi’yi enerjide tamamen bağımsız bir yapıya kavuşturmak" dedi. Başkan Taşkın, mevcut tesisin hemen yanındaki 50 dönümlük alanda yapımına başlanan 2 megavat kapasiteli ikinci GES projesinin de 2026 yılında tamamlanacağını duyurdu. Yeni santralin devreye alınmasıyla birlikte, Battalgazi Belediyesi’nin enerji ihtiyacının tamamı kendi üretimiyle karşılanmış olacak.

Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği GES yatırımıyla hem çevre dostu bir üretim modeli benimsedi hem de enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşüren bir projeyi hayata geçirdi. 2026’da devreye alınacak ikinci GES ile birlikte belediyenin enerjide tam bağımsız hale gelmesi hedefleniyor. Bu adımlar, Battalgazi’yi sürdürülebilir belediyecilik anlayışında örnek bir konuma taşıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

İlgili Haberler

Gram altın için 5 bin TL hedefi artık uzak değil

18:11 - Ekonomi

ALTSO’da master plan çalışmaları devam ediyor

17:58 - Ekonomi

"Cumhuriyet’i kuran şehirler" Sivas’ta buluştu

17:46 - Ekonomi

Büyükşehir Menteşe’de 17,5 milyonluk yol yatırımını tamamladı

17:20 - Ekonomi

Soma Termik Santralinin işletmecisi değişecek

17:11 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Balonya, 6 Günde 30 Binden Fazla Ziyaretçiyi Ağırladı

14:23 - İnsan

Akciğer Kanseri Türkiye’nin En Ağır Yükü

13:52 - Sağlık

Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı’nı ruhsatsız çıktı

13:44 - Genel

Küller Arasından Sağ Çıkan Yılan Hayrete Düşürdü

13:36 - Asayiş

Cinayet Zanlısı 18 Gün Sonra Mağarada Yakalandı

13:33 - Asayiş