?>

Battalgazi’de yeni taziye evi projesi

BATTALGAZİ’DE YENİ TAZİYE EVİ PROJESİ

Gündem - 2 ay önce

Battalgazi Belediyesi, Eski Malatya’da yapılacak taziye evi için hayırsever iş insanı Osman Yağız ile protokol imzaladı.

Battalgazi Belediyesi, mahallelerde sosyal kullanım alanlarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Eski Malatya’da, sosyal dayanışma, birliktelik ve paylaşım duygularını pekiştirecek kalıcı bir yapı olarak yeni bir taziye evi inşa edilecek. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın seçim vaatleri arasında yer alan modern taziye evleri projesiyle, geleneksel çadır sisteminin yerine daha konforlu ve kalıcı alanlar oluşturuluyor. Yazın serin, kışın sıcak kullanım imkânı sunacak şekilde planlanan taziye evlerinden bugüne kadar Hasırcılar’da hizmete açıldı, Göztepe ve Selçuklu mahallelerindeki yapılar tamamlanarak açılış aşamasına geldi. İskender, Çöşnük ve Yıldıztepe mahallelerinde ise inşaat çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede, Eski Malatya Alacakapı Mahallesi’nde inşa edilecek yeni taziye evi için Battalgazi Belediyesi ile iş insanı Osman Yağız arasında iş birliği protokolü imzalandı. Proje kapsamında taziye evinin yapımı hayırsever tarafından üstlenilirken, arsa tahsisi, proje ve ruhsat süreçleri ile işletme ve bakım hizmetleri Battalgazi Belediyesi tarafından yürütülecek.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, mahallelerde ihtiyaç duyulan sosyal alanlara yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Mahallelerimizde taziye evi, kültür evi ve semt konağı tarzındaki çalışmalarımızı planlı şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Eski Malatya’da yeni bir taziye evini daha ilçemize kazandırıyoruz. İş insanı Osman Yağız ve ailesi, babalarının adını yaşatmak amacıyla belediyemize başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun alanı belirledik ve imza sürecini tamamladık. En kısa sürede bu yapının tamamlanarak hizmete sunulmasını bekliyoruz. Bu tür projeleri yalnızca belirli bölgelerle sınırlı tutmayacağız. Yıl sonuna kadar Battalgazi’de bulunan 104 mahallenin en az dörtte birine taziye evi veya benzer nitelikte sosyal alanlar kazandırmayı hedefliyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İş insanı Osman Yağız ise, "Eski Malatya’da, Battalgazi’de babamızın adını yaşatacak bir taziye evi yaptırma düşüncemiz vardı. Bu süreçte belediyemizle iletişime geçtik ve gerekli destek sağlandı. Biz de üzerimize düşeni yaparak bu projeye katkı sunacağız. Amacımız, memleketimize kalıcı ve faydalı bir eser bırakmak. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulur" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

İlgili Haberler

Duyarlı vatandaş piknik alanındaki çöpleri elleriyle topladı

17:02 - Gündem

Bursa Büyükşehir’den Hüdavendigar’da dere temizliği

16:54 - Gündem

Başkan Çavuşoğlu iki büyük yatırımı yerinde inceledi

16:50 - Gündem

Bodrum’da 2 bin metrekare hayalet ağ temizlendi, binlerce yavru balık doğaya bırakıldı

16:32 - Gündem

Altun’dan üreticilere ve vatandaşlara ekili alan yangını uyarısı

16:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem