?>

Battalgazi Devlet Hastanesi’nden organ bağışı çağrısı

Malatya battalgazi devlet hastanesi başhekimi vekili uzman dr. Abdullah ercan, 3-9 kasım “organ bağışı haftası” dolayısıyla vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulundu.

Sağlık - 1 yıl önce

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Vekili Uzman Dr. Abdullah Ercan, 3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” dolayısıyla vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulundu.

Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekim vekili Uzman Doktor Abdullah Ercan, bu yıl “Öldükten sonra organlarım toprak olmasın, birilerine can olsun” sloganıyla yola çıkıldığını belirterek Türkiye ve dünyada organ nakli bekleyen çok sayıda hastaya dikkat çekti.

Hastane içinde organ bağışına dikkat çekme adına açılan standı ziyaret eden Uzm. Dr. Ercan, dünya genelinde 1 milyondan fazla insanın organ nakli için beklediğini, her yıl yaklaşık 100 bin kişinin ise uygun organ bulunamadığı için hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye’de nakil için organ bekleyen 30 binden fazla hasta bulunduğunu vurgulayan Ercan, “Ancak bağışçı sayısı ihtiyacı karşılamaktan çok uzak. Kadavradan yapılan bağış sayısı yılda yalnızca 350 civarında kalıyor. Bu bağışlar, bekleyen hastaların yaşam süresini uzatmak ve yaşam kalitelerini artırmak için büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Başhekim Ercan, organ bağışında bulunmak isteyenlerin il ve ilçe sağlık müdürlükleri, devlet ve üniversite hastaneleri, özel hastaneler ile aile hekimliği merkezlerine başvurabileceğini ve buralarda organ bağış formunu imzalayarak bağışçı olabileceklerini belirtti. Ayrıca bağışçıların, aile üyelerini bilgilendirmelerinin, gelecekte oluşabilecek anlaşmazlıkları önlemek adına önemli olduğunu ifade etti.

Organ bağışının dini boyutuna da değinen Ercan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organ bağışının caiz olduğuna dair fetvasını hatırlattı.

“Farkındalığı artırmak için çağrıda bulunuyoruz”

Organ nakli koordinatörlerinin, yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların yakınlarıyla organ bağışı konusunda görüştüğünü belirten Ercan, bağış kararının, yıllardır bekleyen hastalara ikinci bir şans sunduğunu ifade etti. “Organ bağışı, yalnızca nakil bekleyen insanların hayatını kurtarmakla kalmayıp, insani dayanışmayı da güçlendiriyor” diyen Ercan, “Organ bağışı haberleri farkındalığı artırmaya katkı sağlıyor” diyerek toplumu bağış yapmaya davet etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

İlgili Haberler

Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı

00:18 - Sağlık

Hakkari’de karda mahsur kalan ambulansa belediye ekiplerinden destek

22:53 - Sağlık

Yolu kapalı köyde rahatsızlanan anne ve bebeği ambulans helikopterle kurtarıldı

20:54 - Sağlık

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2025’te 1 milyon 857 bin hastaya sağlık hizmeti sundu

18:47 - Sağlık

Bingöl’de UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında hastaya umut oldu

18:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan