?>

BAÜN’de, akıllı ameliyat gözlük sistemi ameliyat

BAÜN'DE, AKILLI AMELİYAT GÖZLÜK SİSTEMİ İLE OBİZİTE AMELİYATI

Teknoloji - 2 yıl önce

BAÜN Hastanesinde, Genel cerrahi Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ferhat Çay koordinatörlüğünde “1. Obezite Cerrahi Okulu” adlı ileri düzey laparoskopik workshop eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimin ikinci gününde ise Doç. Dr. Ferhat Çay, Türkiye ve Dünyada sayılı merkezde kullanılabilen, yüzlerce doktorun aynı anda, doktorun gözüyle ameliyatı izleme ve iletişim kurma imkanı veren “Akıllı Ameliyat Gözlük Sistemi” kullanarak canlı ameliyatlar gerçekleştirdi.

Balıkesir ve çevresinde, sağlıkta çekim merkezi kimliği ile faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, bölgede sağlık alanında önemli bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Balıkesir Üniversite Hastanesi Şehit Deniz Göçkün konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl’ın yanı sıra, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel, BAÜN Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu, BAÜN Hastanesi Başmüdürü Öğr. Gör. Bülent Duman ve Türkiye’nin birçok yerinden uzman doktor katıldı.

Etkinliğin açılışında; Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Başbuğ, BAÜN Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel birer konuşma yaparak yeni çağın problemi olan obezite ve BAÜN Hastanesinin bütün cerrahi operasyonlarda olduğu gibi obezite cerrahisinde de çok başarılı olduğuna değindi.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Satıl da obezitenin, dünyanın en önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu vurguladığı konuşmasında, Balıkesir ve Türkiye için büyük öneme sahip “Obezite Cerrahi Okulu” adlı eğitimde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk gün Obezite Cerrahi Okulu koordinatörü Doç. Dr. Ferhat Çay tarafından teorik dersler ve cerrahi detayların verildiği etkinliği açılışı, sertifika takdim töreninin ardından anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te silahlı ve satırlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

2023-07-27 09:20 - Asayiş

Türkiye’nin en zehir yılanı, kargayı yerken görüntülendi

2023-07-26 09:36 - Gündem

Çorum’da Dünya Hepatit Günü farkındalık etkinliği

2023-07-28 18:28 - Sağlık

Otomobil metrelerce yükseklikten evin bahçesine düştü

2023-07-27 18:47 - Asayiş

Gazeteciler yemekte bir araya geldi

2023-07-25 12:26 - İnsan

Marmaris’te silahlı ve satırlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

2023-07-27 02:37 - Asayiş

Minibüse çarpıp 30 metre sürüklenen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2023-07-26 13:44 - Asayiş

2 GÜN KAVRULACAĞIZ DİKKAT!

2023-07-25 14:24 - Sağlık

Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybeden Trafik Kazası Yatağan-Kavaklıdere Kavşağında

2023-07-25 12:04 - Asayiş

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat: Yaz aylarında kullanılan ilaçlar sağlığınızı etkileyebilir

2023-07-25 10:45 - Sağlık

İlgili Haberler

Oyun bilgisayarında ince tasarım, DLSS 4.0 ve RTX5070 deneyimi ile buluştu

11:45 - Teknoloji

Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerinde Google servislerine erişim sorunu

11:13 - Teknoloji

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan: "(Google kesintisi) Süreci yakından takip ediyoruz"

11:06 - Teknoloji

Denizli OSB Yönetimi, DOSTEK Kolejinin TEKNOFEST başarısını kutladı

10:59 - Teknoloji

Gökçeada TEKNOFEST’te sıra ’Savaşan İHA Yıldızlar Yarışması’nda

17:45 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Alkolü Şahıs Darp Edildi, 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

15:34 - Genel

Beşiktaş, Başakşehir Maçının Hazırlıklarına Başladı

15:25 - Spor

Sahte Şeyhe 175 Milyon Liralık Dava

15:19 - Asayiş

Renault, Ağustos ayında en çok satan markalardan oldu

15:18 - Ekonomi

Şalterleri kapattı, yangının önüne geçti

15:11 - Asayiş