?>

Bayatlamayan ekmeğe yoğun ilgi

SAMSUN’UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE ÜRETİLEN VE "ALTIN UN" OLARAK ADLANDIRILAN ÖZEL UNLA YAPILAN EKMEKLERİN 4 GÜN BOYUNCA BAYATLAMADIĞI BELİRTİLİYOR. TAŞ FIRINDA ÜRETİM YAPAN EKMEK USTASI HASAN KESKİN, TAMAMEN DOĞAL YÖNTEMLERLE ÜRETTİKLERİ EKMEKLERİN YOĞUN İLGİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Samsun’un Çarşamba ilçesinde üretilen ve "altın un" olarak adlandırılan özel unla yapılan ekmeklerin 4 gün boyunca bayatlamadığı belirtiliyor. Taş fırında üretim yapan ekmek ustası Hasan Keskin, tamamen doğal yöntemlerle ürettikleri ekmeklerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Çarşamba ilçesinde bulunan taş fırında üretimlerin sürdüğünü ifade eden 49 yaşındaki Hasan Keskin, hijyen ve sağlığı ön planda tuttuklarını belirtti. Mardin’den temin edilen ve "altın un" olarak bilinen özel unla çeşitli ekmekler ürettiklerini dile getiren Keskin, vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını kaydetti.

"Halkımızın sağlığı önceliğimiz" diyen Keskin, "Taş fırınımızda tamamen doğal üretim yapıyoruz. Siyez buğdayından elde edilen ve ‘sarı altın ekmek’ dediğimiz ürünümüzün yanı sıra 7 tahıllı çeşitlerimiz de bulunuyor. Unumuz Mardin’den geliyor ve katkı maddesi içermiyor. Maliyeti yüksek olsa da sağlık açısından oldukça değerli" dedi.

Ürettikleri ekmeklerin uzun süre tazeliğini koruduğunu belirten Keskin, "7 tahıllı ekmeğimiz 4 gün boyunca bayatlamaz. Küflenme ya da bozulma olmaz. Dolaba koymadan dahi dayanıklılığını korur. İçeriğinde kesinlikle katkı maddesi yoktur" diye konuştu.

Yurt dışından da talep aldıklarını ifade eden Keskin, "Avrupa’dan müşterilerimiz var. Özellikle haşhaşlı tam buğday ekmeğimiz 1 hafta bozulmadan tüketilebiliyor. Ürünlerimiz büyük beğeni topluyor. Patent başvurusu yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Keskin ayrıca üretim reçetesini diğer fırıncılarla paylaşmak istediğini belirterek, "Bu işi sadece kendim yapmak gibi bir düşüncem yok. Meslektaşlarım gelsin, tarifimizi öğrensin ve kendi fırınlarında da üretsinler istiyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

İlgili Haberler

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

23:14 - Ekonomi

Manisa’da tarım denetimleri hız kesmiyor

22:49 - Ekonomi

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezinde sağanak yağışlar ekimi geciktirdi

22:09 - Ekonomi

ALTSO Başkanı Erdem: "İkamet kısıtlamalarının kaldırılması Alanya ekonomisine güç katacak"

20:06 - Ekonomi

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem