?>

Bayburt’ta ayıların talan ettiği yayla evlerine ulaşım sağlanamıyor: Köylüler yolun açılmasını istiyor

BAYBURT’TA AYILARIN TALAN ETTİĞİ YAYLA EVLERİNE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR: KÖYLÜLER YOLUN AÇILMASINI İSTİYOR

Gündem - 4 ay önce

Bayburt’un Üzengili köyü sınırları içerisinde bulunan Sarıçiçek Yaylası’nda üç eve giren ayılar kapı, pencere ve ev eşyalarına zarar verdi. Yayla yolunun karla kapalı olduğunu belirten köylüler, evlerine gidemediklerini, hasarın büyümemesi için yolun bir an önce açılmasını istediklerini söyledi.

Sarıçiçek Yaylası’nda son yıllarda sık sık yaşanan ayı baskınları bu yıl da tekrarlandı. Nurtaş Çakır, Ramus Çakır ve Fuat Bayram’a ait yayla evlerine giren ayılar, evlerin içini dağıttı. Kapı, pencere, musluk, çekyat ve televizyonun zarar gördüğü evlerde hasar oluştu.

Kar kalınlığının fazla olması ve yolun henüz açılmaması nedeniyle köylüler evlerine gidemediklerini söyledi. Yaylaya yalnızca araçla ulaşım sağlanabildiğini belirten vatandaşlar, yol kapalı olduğu için kırık ve hasarlı bölümlere müdahale edemediklerini, evlerde tedbir alamadıklarını dile getirdi. Son 3 yıldır aynı sorun yaşanıyor

Yayla evi ayıların istilasına uğrayan Nurtaş Çakır, ayıların son 3 yıldır Sarıçiçek Yaylası’ndaki evlere zarar verdiğini, bu yıl da sezon başında yeniden ortaya çıktığını dile getirdi. Çakır, yol kapalı kaldığı sürece benzer olayların sürmesinden endişe ettiğini vurguladı.

Ayıların yayla evlerine doğru koşarak ilerlediği anlar güvenlik kamerasına, yayla evlerinde oluşan hasar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. "Bir an önce yolun açılmasını istiyoruz"

Yayla evlerine ulaşımın güçlükle sağlandığını aktaran Çakır, "Her sene olduğu gibi bu zamanlarda yine ayılar yayla evlerimize girdi. Benim evime de girdiler. Pencereleri kırdılar, mutfağı dağıttılar. Yaylaya araçsız gidilmiyor. Ben bu yolun açılmasını istiyorum. Ayılar evlere giriyor ama insanların gitme imkanı yok, yürüyerek gidemezler. Ben gidebildim ama diğer arkadaşlar gidemez. Bir an önce bu yolun açılmasını istiyoruz ki herkes yaylasına gidebilsin, evlerine bakabilsin, tamir işlerini yaptırabilsin" dedi.

Köylüler, İl Özel İdaresi tarafından yolun açılmasıyla birlikte yayla evlerinde onarım çalışmalarına başlanabileceğini, gerekli malzemelerin bölgeye ulaştırılarak, yeni zararların önüne geçilebileceğini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

Marmaris’te turistleri hedef alan dolandırıcılık operasyonu

2026-03-30 09:06 - Marmaris

Sertab Erener, 8 Mayıs’ta İzmir Arena’da

2026-03-31 09:48 - Magazin

Turist Dolandırıcıları Marmaris'te Adliyeye Sevk Edildi

2026-03-30 09:54 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

Elektrikli üç tekerlekli motosiklet alev alev yandı

2026-03-30 14:08 - Asayiş

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

İlgili Haberler

Şaphane Kaymakamı Boztaş asfalt çalışmalarını inceledi

09:24 - Gündem

Uzmanından Tatvan sahilindeki dolgu çalışmasıyla ilgili bilimsel uyarı: "Van Gölü ekosistemi zarar görebilir"

09:15 - Gündem

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

09:17 - Gündem

Pazaryolu’nda üreticilere bin meyve fidanı ve 11 sera naylonu desteği

09:04 - Gündem

Erzincan’da çocuklar dere üzerinde oluşturdukları doğal havuzda serinliyor

08:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim