?>

Bayburt Üniversitesi iklime uygun tarımsal ürünlerini hasat etti

Bayburt üniversitesi iklime uygun tarımsal ürünlerini hasat etti

Gündem - 18 saat önce

Bayburt Üniversitesi, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen iklime ve çevresel koşullara uygun tarımsal ürün geliştirme çalışmaları kapsamında bal yemişi ve çilek ürünleri bir kez daha hasat edildi. Hasat etkinliğine katılan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitenin tarım alanındaki uygulamalı araştırmalarla bölgeye önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Yıllar önce ulusal basında "1500 rakımda çilek hasadı" başlığıyla geniş yer bulan bu çalışmaların, bugün bölge koşullarına tam uyum sağladığını vurgulayan Rektör Türkmen, elde edilen başarıyı sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bir yansıması olarak değerlendirdi.

Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üniversitemiz, tarımı yalnızca bir üretim süreci olarak değil, aynı zamanda bölgesel gelişimi destekleyen bilimsel bir sorumluluk alanı olarak ele alıyor. Uygulama sahamızda başarıyla tamamlanan bu hasat süreci, hem iklime uygun çeşitlerin geliştirilmesi hem de çevreye duyarlı üretim metotlarımız açısından bizleri memnun etmiştir. Tarım alanında emek veren tüm akademik ve teknik personelimize gönülden teşekkür ediyorum."

Rektör Türkmen ayrıca, bu yılın çilek, bal yemişi ve fasulye hasadının halkla buluşturulacağını müjdeleyerek, 27 Haziran’da Tuzcuzade Mahalle Odasında gerçekleştirilecek Bilim Kafe etkinliğinde bu ürünlerin vatandaşlara ikram edileceğini belirtti. Bu adımın, üniversite-toplum etkileşimini güçlendirme hedefinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Tarım uygulama sahasından sorumlu Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ise yaptığı açıklamada, daha birçok ürünün olgunlaşmakta olduğunu ve bölge çiftçiliği için katma değeri yüksek ürünlerin uygunluk çalışmalarına kararlılıkla devam ettiklerini belirtti:

"Üniversitemiz bu ürünlerin bölge çiftçiliğine kazandırılması için bilimsel değerlendirmeler yürütüyor. Ürünlerin iklim uyumu, verimliliği ve sürdürülebilirliği gibi birçok faktörü dikkate alarak çalışıyoruz. Yeni ürünlerle bu süreci genişleterek devam ettireceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

Marmaris’te silahlı çatışma: 1 ölü

2025-06-20 14:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Vali Sezer’den yangın uyarısı: "Bir kıvılcım, bir yılı yok eder"

21:09 - Gündem

Eruh’taki grup köy yolu sıcak asfaltla buluşuyor

20:48 - Gündem

Erzincanlı pancar üreticileri kongrede buluştu

18:18 - Gündem

"Yeni Bir Perspektif: Görünenin Ötesi" yarışmasının kazananları ödüllerini aldı

17:41 - Gündem

Van’da ağır tonajlı araçlara şehir merkezine giriş kısıtlaması geliyor

17:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset