?>

Bayburtlu eğitimci mezun olduğu okulda 37 yıldır öğrenci yetiştiriyor

BAYBURTLU EĞİTİMCİ MEZUN OLDUĞU OKULDA 37 YILDIR ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYOR

Eğitim - 2 saat önce

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinden 44 sene önce bir numaralı diplomayla mezun olan 62 yaşındaki Öcal Mehmet Varınca, 37 yıldır aynı okulda öğretmen ve idareci olarak görev yapıyor. Varınca, şu an okul müdürlüğü görevini yürüten eski öğrencisi Adil Kacır ile birlikte idareci olarak görevini sürdürüyor.

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Öcal Mehmet Varınca, öğrencilik yıllarını geçirdiği okulda uzun yıllardır eğitim camiasına hizmet veriyor. 1975 yılında Bayburt İmam Hatip Lisesine kaydolan Varınca, 1981-1982 eğitim öğretim yılında okulun ilk mezunları arasında yer aldı. Mezun olduğu okula öğretmen olarak döndü

Eğitim hayatına Gümüşhane Gazipaşa İlkokulunda başlayan Varınca, 6’ncı ve 7’nci sınıfı Gümüşhane İmam Hatip Lisesi binasında bulunan ortaokulda okudu. Laborant olan babasının emekli olmasının ardından ailesiyle birlikte memleketi Bayburt’a dönen Varınca, 8’inci sınıfa Bayburt İmam Hatip Lisesi bünyesindeki ortaokulda devam etti.

Ortaokuldan sonra liseye başlayan, 1982 yılında Bayburt İmam Hatip Lisesinden mezun olan Varınca, 1983 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Üniversite eğitimini 1988 yılında tamamlayan Varınca, 13 Şubat 1989’da Çankırı’nın Orta ilçesindeki İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı.

Varınca, 22 Aralık 1989’da ise mezun olduğu Bayburt İmam Hatip Lisesine öğretmen olarak atandı. Aynı okulda 37’nci hizmet yılını sürdüren Varınca, bugün Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Varınca, yaş haddinden dolayı 3 yıl sonra doğum günü olan 8 Ağustos gününde emekli olacak. "Kendi öğretmenlerimle başladım, öğrencilerimle devam ediyorum"

Öğrencilik yaptığı okulda öğretmen ve idareci olarak görev yapmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Varınca, "1975 yılında imam hatip lisesine kaydoldum. 1981-1982 eğitim öğretim yılında okulumuzun ilk mezunları arasında bir numaralı diplomayı aldım. Erzurum İlahiyat Fakültesinden 1988 yılında mezun oldum. Bir yıl sonra Çankırı’nın Orta ilçesindeki İmam Hatip Lisesinde göreve başladım. 22 Aralık 1989’da ise Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesine öğretmen olarak geldim" dedi.

Göreve başladığı yıllarda kendi öğretmenleriyle aynı okulda çalıştığını ifade eden Varınca, "Kendi öğretmenlerimle 15 yıl birlikte görev yaptım. Daha sonraki yıllarda ise yetiştirdiğimiz öğrencilerle aynı çatı altında hem öğretmen hem de idareci olarak çalışmaya devam ettik. Eğitim camiasının bir ferdi olarak görevimi severek ve inanarak sürdürüyorum. Şu anda okulumuzun müdür yardımcısıyım. Okul müdürümüz de eski öğrencilerimizden. Saygı ve sevgi içerisinde mesleğimizi yürütüyoruz. Allah nasip ederse 3 yıl sonra 65 yaşında emekli olacağım" diye konuştu. Okul müdürü eski öğrencisi

Varınca’nın 1995-1999 yılları arasında öğrencisi olan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adil Kacır ise, öğretmeninin hem kendisi hem de kent için önemli bir değer olduğunu vurguladı. O dönemlerde Varınca’dan meslek dersleri aldığını ve öğretmeninin binlerce öğrencinin hayatına dokunduğunu belirten Kacır, "İmam hatiplerde okumanın ve görev yapmanın zor olduğu dönemlerde Mehmet Varınca hocamız bize rehberlik etti. Yetişmemizde büyük emeği vardır. Bugün biz de idareci olarak aynı okulda hocamızla birlikte görev yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Varınca’nın Bayburt’ta imam hatip kültürünün yerleşmesine önemli katkı sunduğunu dile getiren Kacır, "Hocamız, din, ahlak, değer ve erdem temeliyle binlerce öğrenci yetiştirdi. Bu öğrenciler bugün şehrimizin ve ülkemizin farklı kurumlarında görev yapıyor. Kendisine yetiştirdiği öğrenciler ve aileleri adına teşekkür ediyorum. Sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür diliyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

Caz beş gün boyunca Nilüfer’in dört bir yanında

2026-06-18 14:21 - Magazin

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2026-06-18 01:10 - Asayiş

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

Direksiyon başında kalp krizi geçiren tanker sürücüsü hayatını kaybetti

2026-06-21 01:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 12 bin 828 üyeyle kendi rekorunu kırarak 12. kez yetkiyi göğüsledi

15:17 - Eğitim

Eskişehir Vali Münir Raif Güney İlkokulu’ndan gurur verici bir başarı

15:22 - Eğitim

Taşköprü’de karne şenliği renkli görüntülere sahne oldu

15:10 - Eğitim

EÜ İletişim Fakültesinden lise öğrencilerine ’Yeni Medya ve Podcast Atölyesi’

14:46 - Eğitim

Datça'da Yüzme Öğrenirken Eğitime Destek Oldular

14:40 - Eğitim

Günün Manşetleri

Otomobilin çarptığı abla-kardeş yaralandı

12:23 - Asayiş

Gençlerde Ani Kalp Ölümüne Dikkat!

12:22 - Sağlık

Trafik polisinden örnek davranış

12:07 - Asayiş

Hayatını öğrencilere adadı, fakülteye iletişim müzesi kurdu

10:58 - Genel

CHP’de gece yarısı çilingirli devir

10:38 - Siyaset