?>

BBP Kayseri İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu yapıldı

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI OLAĞAN KONGRESİ'NDE KONUŞAN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NİHAT GÜRBÜZ, SÜPER LİG'E ÇIKAN AMEDSPOR İLE İLGİLİ OLARAK; "BURADAN AÇIKÇA SÖYLÜYORUM, TÜRKİYE CUMHURİYETİ SINIRLARI İÇİNDE KÜRDİSTAN DİYE BİR BÖLGE, COĞRAFYA, SİYASİ YAPI YOKTUR" DEDİ.

Siyaset - 2 hafta önce

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz, Süper Lig’e çıkan Amedspor ile ilgili olarak; "Buradan açıkça söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kürdistan diye bir bölge, coğrafya, siyasi yapı yoktur" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen BBP Kayseri Olağan İl Kongresine BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Satılmış, İl Başkanı Mustafa Dirmen, Sivaslılar Konfederasyonu Başkanı İsa Gün katıldı. Kuran tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren ile Kongre başlatıldı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren İl Başkanı Mustafa Dirmen; "Bugün burada sadece bir kongre gerçekleştirmiyoruz. Bugün burada beraberliğimizi güçlendiriyor, davamıza olan sadakatimiz bir kez daha hayırlıyoruz. Büyük Birlik Hareketi inancın, ahlakın, vatan sevgisini, millet sevdasının ve dik duruşun adıdır. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlunun bize bıraktığı bu emaneti taşımaktan onur duyuyoruz. Bizler makam için değil millet için siyaset yapan bir hareketin temsilcileriyiz. Kayseri’miz kadim bir Türk-İslam şehridir. Bizle bu şehrin evlatları olarak birlik içerisinde çalışacak, vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmeye devam edeceğiz, kapımız herkese açık olacak" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz ise kongrede yaptığı konuşmada Süper Lige yükselen Amedspor’a tepki gösterdi. Gürbüz; "Bu milletin sabrını hiç kimse test etmeye kalkışmamalıdır. Bugün sadece güvenliğimiz değil, milli birliğimiz de hedef alınmaktadır. Bazı ocaklar çıkıp Türkiye’nin spor kulübünü ’kürdistanın’ takımı olarak tanımlayacak kadar pervasızlaşmıştır. Buradan açıkça söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ’kürdistan’ diye bir bölge, coğrafya, siyasi yapı yoktur. Türkiye’nin takımı Türkiye’nindir. Bu bayrağın altına oynayan herkes bu bayrağa saygı göstermek zorundadır. Eğer ki birileri bu ülkenin bayrağını ve adını kabul etmiyorsa, kendilerini ait hissettikleri yerde var olmaya çalışsınlar. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini inkar edenlerin değil sahip çıkanların devletidir. Bu mesele bir spor meselesi değildir, doğrudan milli egemenlik meselesidir. Biz bu konuda ger adım atmayız. Bu adımlar ihaneti normalleştirme adımlarıdır. Bu konuda gaflete düşenler olsa da Büyük Birlik ailesi olarak biz mili değerlerimizi, duruşumuzu ve irademizi korumaya bu konudaki saldırı ve tacizleri bertaraf etmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, tek liste ile genel kurula giren Mustafa Dirmen, BBP Kayseri İl Başkanlığı’na seçildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Gürlek: "İstanbul’daki hakim-savcı sayısını artırıyoruz"

21:21 - Siyaset

Rutte’den Rus gençlerine: "(Ukrayna’da) Ölüme terk edileceksiniz"

21:02 - Siyaset

MHP Lideri Bahçeli’ye Süper Lig’e yükselen Çorum FK forması hediye edildi

20:16 - Siyaset

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan istifa etti

18:56 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te

18:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem