?>

BBP lideri Destici: "Bizi bugüne kadar bazı zenginliklerimiz üzerinden ayırmaya çalıştılar"

Destici, basın toplantısının ardından muharrem ayının sembolü olan aşureleri misafirlere dağıttı ve il kadın kolları başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Siyaset - 3 ay önce

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz biriz. Bizi bugüne kadar bazı zenginliklerimiz üzerinden ayırmaya çalıştılar. Ama başaramadılar. Bundan sonra da ayıramayacaklar" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Düzenlenen basın toplantısına il ve ilçe kadın kolları başkanları, ilçe başkanları ve parti üyeleri de katıldı. "Biz Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi ve Sünni’siyle büyük Türk milletiyiz"

Destici, terör örgütlerine boyun eğmeyeceklerini ve toplumun her kesimiyle birlikte çok güçlü olduklarını belirterek, "Biz biriz. Bizi bugüne kadar bazı zenginliklerimiz üzerinden ayırmaya çalıştılar. Ama başaramadılar. Bundan sonra da ayıramayacaklar. Biz Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi ve Sünni’siyle büyük Türk milletiyiz. Biz karşımıza çıkan meselelere bu cepheden değerlendirdiğimizde birlikteliğimizin ne kadar güçlü olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Siyasi partilerimiz farklı olabilir. Ülke ve dünya meselelerinde farklı düşüncelere sahip olabiliriz. İnancımızı yaşama noktasında da farklılıklarımız olabilir. Bizi birbirimize bağlayan Allah inancıdır. Resulullah Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) saygımız ve bağlılığımızdır. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. Ehl-i beyt sevgimizdir. Bunları koruduğumuz müddetçe bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizi hiçbir güç yenemeyecek ve yıkamayacak" diye konuştu. "Tüm vatandaşlarımızı ormanlarımızı korumaya davet ediyorum"

Son günlerde ülkede gerçekleşen orman yangınları hakkında herkesin bilinçli davranması gerektiğini ifade eden Destici, "Her yıl yaz aylarında orman yangınları ülkemizin en önemli meselesi olarak karşımıza çıkıyor. Her yaz öncesi büyük bir korku, endişe ve panik yaşıyoruz. Henüz temmuz ayının başındayız. İlk tespitlere göre haziran ve temmuz ayında 8 ilimizden 80 bin hektara yakın orman alanımız maalesef yanarak kül oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Bilecik, Manisa, İzmir, Aydın, Antalya, Hatay, Adana ve Isparta’da yangınlardan etkilenen toplam bina sayısının bin 168 olduğunu açıkladı. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artacağı tahmin ediliyor. Maalesef yangınların tamamına yakını ihmal ve kasıt nedeniyle meydana geliyor. Bu hasetle tüm vatandaşlarımızı ormanlarımızı koruma konusunda azami derecede özen ve dikkat göstermeye ve ormanlarımızı korumaya davet ediyoruz. Devlet olarak da tedbirlerimizi artırmak zorundayız. Yangınlara havadan müdahale edilmesi için gerekli uçak ve helikopter sayısını da artırmak bu konuda yeniden bir planlama yapmak durumunda olduğumuz ortadadır. Aynı şekilde bu yangınların önemli bir kısmını ormanlarımızın altında biriken kuru otlar ve kozalaklar neticesinde oluştuğunu görüyoruz. Çünkü bunlar çabuk tutuşuyor. Bir kıvılcımla tutuşuyor. Dolayısıyla da ormanlarımızın altının da temizliği noktasında daha hassas olunması gerekiyor. Bunun için Avrupa’da özellikle belki de bugün bizim elimizde olmayan ya da sınırlı sayıda olan alet ve makinenin bir an önce alınarak ormanlarımızın ağaçlarımızın altını da temizlememizin bir şart olarak karşımızda durduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. "Mağaranın sahibi terör örgütü PKK’dır"

Geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında mağarada metan gazına maruz kalarak şehit olan 12 askerin üzüntüsünü derinden yaşadığını belirten Destici, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle milletçe çok üzgünüz. Hepimiz çok üzgünüz. Duyduğumuz acıyı ifade edecek söz bulamıyoruz. Maalesef 40 yıldır varlığımızı, milletimizi, bütünlüğümüzü hedef alan, bölücü terörün neden olduğu kayıpları vermeye devam ediyoruz. Askerlerimizin şehit olmasıyla ilgili bir hata ya da ihmal varsa elbette Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve yargı gereğini yapacaktır. Bununla birlikte yaşananlarla terör örgütünün ve onların uzantılarının hiçbir ilgisi yokmuş algısının oluşturulmaya çalışılmasını da ibretle izliyoruz. O askerlerimiz niye o bölgede? O mağaranın orada ne işi var? O mağaranın için kim tarafından gazla dolduruldu? O mağara bugüne kadar kim tarafından kullanıldı? Elbette ki bunun sebebi ve o mağaranın sahibi kimdir? Terör örgütü PKK’dır. Dolayısıyla da bu askerlerimizin de katili geçmiş şehitlerimizin katili kimse odur yani PKK terör örgütüdür. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet ve istihbarat kuruluşlarımız daha net ve kısa bir ifadeyle Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, sınırlarımız içerisinde PKK terör örgütünü yok etmiştir. Askerlerimiz şu anda da ülkemizi terör saldırılarından korumak için sınırlarımızın dışında büyük fedakarlık ve kahramanlıklarla görev yapmaktadırlar. Terör örgütünün silah bırakma kararını açıklamasından sonra ellerinde binlerce evladımızın kanı olanlar, 40 yıl boyunca milletimizin yaşadığı acılara sebep olanlar terör örgütünün dağdaki, şehirlerdeki, meclisteki mensupları Türk milletinin şerefli bir ferdi, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli bir vatandaşı olmak yerine küresel emperyalizmin uşağı olmayı tercih etmişlerdir."

Destici, basın toplantısının ardından Muharrem ayının sembolü olan aşureleri misafirlere dağıttı ve il kadın kolları başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın yarın Mısır’daki Gazze Zirvesi’ne katılacağı iddiası

20:54 - Siyaset

Dünyanın en yaşlı lideri Kamerun Devlet Başkanı Biya, 43 yıllık iktidarını bir dönem daha uzatabilir

20:46 - Siyaset

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Al-Sheikh, İngiltere’nin eski Başbakanı Blair ile bir araya geldi

19:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’deki temaslarını tamamladı

18:59 - Siyaset

Başkan Hamamcı’dan Oklubalı Mahallesi’ne ziyaret

17:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

2 aylık evliyken eşinin boğazını keserek öldüren cani koca tahliye edildi

12:41 - Asayiş

Cinayet davası esnasında silahla adliye önüne gelen 3 şahıs yakalandı

12:31 - Asayiş

Çocuk tesliminde silahlı dehşet: Yeni eş başından vuruldu

12:13 - Asayiş

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali başladı

10:15 - Kültür Sanat

Evden çelik kasa hırsızlığı: 5 şüpheliden 4’ü gözaltında

09:44 - Asayiş