?>

BEBKA’dan büyük başarı

Bursa eskişehir bilecik kalkınma ajansı (bebka), avrupa komisyonu ortak araştırma merkezi (jrc), avrupa parlamentosu tarafından desteklenen "preparatory action: ınnovation for place-based transformation" programına seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Ekonomi - 2 ay önce

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC), Avrupa Parlamentosu tarafından desteklenen "Preparatory Action: Innovation for Place-Based Transformation" programına seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

BEBKA’nın koordinasyonunda yürütülecek çalışmalar çerçevesinde, Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden oluşan TR41 bölgesi, Avrupa çapında seçilen bölgeler arasında yer aldı. Program çerçevesinde bölgemiz; dönüştürücü inovasyon politikaları geliştirme, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma ve kapasite artırımı alanlarında desteklenecek.

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC), Avrupa Parlamentosu tarafından desteklenen "Yer Temelli Dönüşüm için Yenilik" konulu AB Hazırlık Eylemi kapsamında 8 Ekim 2024 tarihinde bir çağrıya çıkmıştı. Bu çağrı, Avrupa Birliği (AB) Üye Devletleri, AB Aday Ülkeler ve Ufuk Avrupa ile ilişkili ülkelerdeki yerel, bölgesel ve ulusal kamu otoritelerine yönelik olup, politika uygulayıcı kuruluşlarda kapasite oluşturmayı ve yenilikçi yaklaşımların tasarlanmasını desteklemeyi hedeflenmektedir. Program çerçevesinde farkındalık oluşturmaya ve kapasite geliştirme faaliyetleri öne çıkmaktadır.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), söz konusu çağrıya 11 Aralık 2024 tarihinde TR41 Bölgesi adına başvuruda bulunmuş ve 24 Nisan 2025 tarihinde JRC tarafından başvurunun kabul edildiği bildirilmiştir. Ajansın programa katılımındaki temel amaç, TR41 Bölgesi’nde dijital dönüşüm konusunda farkındalığı artırmak, dönüştürücü inovasyon stratejileri oluşturmak ve bu stratejileri bölge genelinde hayata geçirmektir. Dijital inovasyon ve teknoloji ekosistemleri, girişimcilik ve dijital iş geliştirmeye odaklanan projede BEBKA’nın girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik son 10 yıllık program ve proje tecrübeleri de etkili olacak.

BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, bu başarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bölgemizin Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen böylesine prestijli bir programa seçilmesi, bugüne kadar ortaya koyduğumuz çalışmaların önemli bir göstergesi. Bu süreç, girişimcilik ve inovasyon alanında planladığımız projeleri hayata geçirmek için bizlere güçlü bir zemin sunuyor. Tüm paydaşlarımızla birlikte daha sürdürülebilir, yenilikçi ve dirençli bir kalkınma modeli oluşturmayı hedefliyoruz."

Programın ilk modülü Haziran 2025’te başlayacak olup, eğitimler, deneyim paylaşım etkinlikleri ve uygulamalı proje çalışmaları ile iki yıl sürecek bir kapasite geliştirme süreci yürütülecek. BEBKA, bu süreçte bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve özel sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içerisinde çalışacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

İlgili Haberler

İmzalar atıldı, Çorum’a 10 milyonluk yatırım

19:35 - Ekonomi

Antalya’da 777 çifte evlilik kredisi desteği

18:30 - Ekonomi

Atış Yapı’dan konkordato kararı

18:27 - Ekonomi

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "OECD ülkeleri içinde, ülkemizdeki çalışanlar gayrısafi milli hasıladan 2-3 kat daha az pay alıyor"

18:06 - Ekonomi

Otobüs fiyatları yüzde 33 zamlandı, öğrencilerden tepki yürüyüşü

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş