?>

Belediye başkanı ve korumasını öldürüp, 2 kişiyi yaralamıştı: Sanık avukatından adli kontrol talebi

CİNAYET ZANLISI E.Ç.Ş. (SOLDA) VE HİLMİ ŞEN

Asayiş - 1 saat önce

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde belediyede işe alınmadığı iddiasıyla amcasının oğlu olan Belediye Başkanı Hilmi Şen ile özel korumasını öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanığın avukatı, duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye talebinde bulundu.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde geçen yıl "işe alınmadığı" gerekçesiyle Belediye Başkanı Hilmi Şen ile özel koruması Mikail Çelikkol’u öldürmekten tutuklanan E.Ç.Ş.’nin yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanık, taraf avukatları ve maktullerin yakınları katıldı. Sanık E.Ç.Ş., savunmasında önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, tahliye talebinde bulundu. Avukatı da sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın annesi M.Ş., oğlunun olay günü eve ağlayarak geldiğini ifade ederek, "’Ağabeyime ateş ettim, inşallah ölmez’ dedi. Sonra tabancayı balkona bıraktı" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına hükmederek, duruşmayı 26 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi

4 Kasım 2024’te E.Ç.Ş. tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan Belediye Başkanı Hilmi Şen ile özel koruması Mikail Çelikkol, kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti. Silahlı saldırılda Ö.Ş. ve K.K. da yaralanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "kişiyi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürme" suçundan müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 9 ila 15 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkanı seçilen Hilmi Şen, 2024 Temmuz ayında partisinden istifa etmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Samsun’da bazanın altında 1 kilo 727 gram metamfetamin ele geçti

2025-12-03 14:41 - Asayiş

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

Muğla Valiliği: “Zehirlenme Sebebi Adli Tıp Raporuyla Netleşecek”

2025-11-27 13:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Fethiye’de karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

17:11 - Asayiş

Depoda başlayan yangın mahallede paniğe yol açtı

17:00 - Asayiş

Ruhsatsız tabanca taşıyan 2 şahıs polis engeline takıldı

16:59 - Asayiş

Bolu’da 15 yaşındaki çocuğu öldüren 13 yaşındaki sanık hakim karşısında

16:48 - Asayiş

Boşandığı eşi tarafından öldürülen kadının cenazesi morga kaldırıldı

16:41 - Asayiş

Günün Manşetleri

Engeller Muğla’da sevgi ve hizmetlerle aşılıyor

15:32 - Genel

Milas’ta Yeni Hastane Yolu Hızla İlerliyor

14:59 - Genel

Milas’ta Yeşil Alan Çalışmaları Hızlandı

14:59 - ÇEVRE

3 kişiyi öldüren şahıs bacağından vurularak yakalandı

13:53 - Asayiş

Yolda ölü bulunan genç üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı

13:37 - Asayiş