?>

Belediyenin tarlasından ihtiyaç sahiplerinin sofrasına

Körfez'de kırsal alanda atıl durumdaki 20 dönümlük tarım arazisine yapılan buğday ekimi sonucunda bu yıl 5 ton ürün hasat edildi.

Gündem - 4 ay önce

Körfez’de kırsal alanda atıl durumdaki 20 dönümlük tarım arazisine yapılan buğday ekimi sonucunda bu yıl 5 ton ürün hasat edildi. Hasat edilen buğdaylar un haline getirilerek, sosyal destek projeleri kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

Körfez Belediyesi, bu süreçte belediyenin "Sıfır Atık" çalışmalarından elde edilen kompost gübreleri kullanarak toprağın verimini artırdı. Atıl durumdaki belediyeye ait arsalarda gerçekleştirilen ekim işleminde tohumları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt birlikte atmıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ekilen alanlarda dün buğday hasadı gerçekleştirildi.

Hasat edilen buğdaylar un haline getirilerek, sosyal destek projeleri kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Körfez Belediyesi, bu çalışmayla hem atıkları değerlendiriyor hem de sosyal dayanışmayı güçlendiriyor. "Kendi öz kaynaklarımızla ürettik, yine kendi halkımıza fayda sağlıyoruz"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, tarıma ve çevreye duyarlı bu yaklaşımın gelecek yıllarda da artarak süreceğini belirterek, "Kendi öz kaynaklarımızla ürettik, yine kendi halkımıza fayda sağlıyoruz. Atıkları değerlendirerek toprağa hayat veriyor, elde ettiğimiz ürünlerle de ihtiyaç sahiplerine katkı sunuyoruz. Bu anlayışla hem üretimi hem de sosyal yardımı sürdürülebilir kılıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

İYİ Parti'den Emniyet Müdürü Seyhan'a Ziyaret

2025-07-17 14:40 - Marmaris

İlgili Haberler

Devrilen internet direğinin çevreye dağılan kabloları risk oluşturuyor

21:59 - Gündem

Batman’da yoğun sis ve gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

19:04 - Gündem

Menteşe’de Şehit Askerler İçin Lokma Hayrı Düzenlendi

17:31 - Gündem

Beykoz’da duvarları ve zemini çatlayan 2 bina mühürlenerek tahliye edildi

17:43 - Gündem

Minik yüreklerden Başkan Er’e anlamlı ziyaret

17:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Kaleboğazı Markası MİTSO’da: Coğrafi İşaret Teşekkürü

17:29 - Genel

Büyükşehir Ücretsiz HPV Aşısı Başvurularını Almaya Devam Ediyor

17:28 - Sağlık

Milas Belediyesi Personellerine Yönelik Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

17:20 - Sağlık

Derince’ye Çok Amaçlı Sosyal Alan’da Sona Yaklaşıldı

17:20 - Genel

Yalıkavak Plaj Caddesi’nde 2. Etap Çalışmaları Başladı

17:20 - Genel