?>

BEUN akademik kadrosunu 20 yeni atamayla güçlendirdi

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEUN), 9 PROFESÖR VE 11 DOÇENT OLMAK ÜZERE TOPLAM 20 AKADEMİSYENİN ATAMASIYLA BİLİMSEL KADROSUNU DAHA DA GÜÇLENDİRDİ. GERÇEKLEŞTİRİLEN ATAMALAR, ÜNİVERSİTENİN YÜKSEKÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ALANINDAKİ GELİŞİMİNİ İLERİYE TAŞIMA HEDEFİNİN SOMUT BİR GÖSTERGESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ.

Eğitim - 4 ay önce

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), 9 profesör ve 11 doçent olmak üzere toplam 20 akademisyenin atamasıyla bilimsel kadrosunu daha da güçlendirdi. Gerçekleştirilen atamalar, üniversitenin yükseköğretim ve araştırma alanındaki gelişimini ileriye taşıma hedefinin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’na; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu ile Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ve üniversite senatosu üyeleri katıldı. Tören kapsamında ataması yapılan 9 profesöre cübbeleri Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer tarafından giydirilirken, 11 akademisyenin doçent kadrosuna ataması gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Özölçer, yapılan atamaların üniversitenin kurumsal gelişimi açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek şu ifadeleri dile getirdi:

"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, kökleri 1924 yılına uzanan ve bu yıl 102’nci yılını kutlayacağımız bu köklü ilim ocağının akademik kadrosunu her geçen gün daha da güçlendirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu atamalar, üniversitemizin bilimsel üretkenliğini artırma, eğitim-öğretim kalitesini daha ileri seviyelere taşıma ve araştırma odaklı gelişimini sürdürme kararlılığının en önemli göstergelerinden biridir. Alanlarında yetkinlikleriyle öne çıkan değerli akademisyenlerimizin üniversitemize sunduğu kıymetli katkılarla birlikte, güçlü idari ve akademik kadromuzla çok daha büyük projelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Nitelikli insan kaynağımız, yalnızca üniversitemizin değil, aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin bilimsel ve akademik gelişimine de önemli katkılar sunacaktır. Önümüzdeki süreçte hedefimiz; üniversitemizi ‘aday araştırma üniversitesi’ statüsüne taşımak, ardından da araştırma üniversitesi olma yolunda kararlılıkla ilerlemektir. Bu doğrultuda, bilimsel araştırma kapasitemizi artırarak ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğümüzü artırmayı ve her geçen gün daha güçlü bir üniversite olma hedeflerimizi de kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün cübbelerini giyen profesörlerimiz ile doçent kadrosuna atanan kıymetli akademisyenlerimizi canıgönülden tebrik ediyor; akademik hayatlarında üstün muvaffakiyetler diliyorum. Üniversitemize kattıkları değerle nice başarılı çalışmalara imza atacaklarına yürekten inanıyor, bu sürece katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Ataması gerçekleştirilen öğretim üyeleri de kendilerine duyulan güven ve verilen destek dolayısıyla Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sundu. Yönetim Kurulu Toplantısı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

2026-03-19 23:58 - Bülten

İlgili Haberler

AFAD ekiplerinin sualtı arama kurtarma eğitimleri Saros Körfezi’nde sürüyor

18:08 - Eğitim

Sincan Belediyesi kreşlerinde öğrenciler kura çekimi ile belirlendi

17:33 - Eğitim

Ağrı’da yönetici adaylarına yönelik eğitim programı düzenlendi

16:56 - Eğitim

ALKÜ’de kontenjanlar belli oldu

16:38 - Eğitim

TYT Türkiye birincisi Doğa Erdemir: "Ben asla sosyal hayatımdan feragat etmedim"

16:24 - Eğitim

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan