?>

BEUN’dan Türkiye’de bir ilk, "Finansal Okuryazarlık, Finans Diplomasisi ve Güvenlik" dersi başladı

Zonguldak bülent ecevit üniversitesi (beun), sermaye piyasası kurulu (spk) iş birliğiyle türkiye’de bir ilke imza atarak, "finansal okuryazarlık, finans diplomasisi ve güvenlik" adlı seçmeli dersi 2025-2026 akademik yılı güz dönemi’nde öğrencilerle buluşturdu. Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk ve tek olan bu ders, çok disiplinli yapısıyla dikkat çekiyor ve finans alanındaki farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Eğitim - 2 ay önce

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iş birliğiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak, "Finansal Okuryazarlık, Finans Diplomasisi ve Güvenlik" adlı seçmeli dersi 2025-2026 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde öğrencilerle buluşturdu. Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk ve tek olan bu ders, çok disiplinli yapısıyla dikkat çekiyor ve finans alanındaki farkındalığı artırmayı hedefliyor.

BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Z6 Konferans Salonu’nda başlayan dersin açılış konuşmasını BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer yaptı. Açılışta, Rektör Özölçer dersin akademik camia, öğrenciler ve ülke için taşıdığı önem vurgulayarak konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi:

"Bugün burada sadece yeni bir dersin değil, geleceği şekillendirecek önemli bir vizyonun açılışına tanıklık ediyoruz. Türkiye’de ilk defa üniversitemizde okutulacak bu interdisipliner ders; tıp, mühendislik, güzel sanatlar, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden öğrencilerimizi aynı çatı altında buluşturuyor. Bu dersimiz kamu-üniversite iş birliğine çok güzel bir örnek oluşturmaktadır. "Bologna Sistemi ve uluslararası standartlar dikkate alınarak üst düzey, kaliteli ve uluslararası ders içerikleri hazırlandı. Derste finansın uluslararası arenadaki siyasi boyutu da detaylı şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına dair vizyonu ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in desteğiyle Sermaye Piyasası Kurulunun katkıları, bu alanda ülkemizde büyük bir bilinç uyandırdı. Bizler de ülkemizin önemli çalışmalara imza atan akademik kurumlarından biri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bu sürece bilimsel katkı sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu iş birliğinin gerçekleşmesinde emek veren Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Ömer Gönül’e ve dersi verecek Sayın Buket Salkım’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu dersin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Ders, Türkiye’de ilk defa "Finansal Okuryazarlık, Finans Diplomasisi ve Güvenlik" alanında seçmeli olarak BEUN’da öğrencilerle buluşturuldu. Dersin en dikkat çekici yönlerinden biri, öğrencilerinin büyük çoğunluğunu Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturması. Ayrıca ders kapsamında farklı ülkelerin finans politikaları incelenecek, öğrencilere yurt dışında staj yapma ve uluslararası kariyer fırsatlarını tanıma imkânı sunulacak.

Finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması amacıyla her yıl 22 Mayıs "Finansal Okuryazarlık Günü" olarak kutlanırken, Sermaye Piyasası Kurulu ve üniversiteler arasındaki iş birlikleri giderek güçleniyor. BEUN’un başlattığı bu ders projesi, Türkiye’de finans alanında farkındalığın artırılmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Edremit’te trafik kazası: 2 yaralı

2025-10-01 09:21 - Asayiş

Yağış beraberinde kazayı getirdi; 2 kişi yaralandı

2025-10-01 10:32 - Asayiş

Ordu’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:09 - Asayiş

Otomobil su borusu yüklü traktör römorkuna çarptı: 2 yaralı

2025-10-01 09:22 - Asayiş

İki kuzenin kullandığı araçlar çarpıştı: 1 yaralı

2025-10-01 10:07 - Asayiş

Elazığ’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:59 - Asayiş

Osmaniye’de otomobil takla attı: 3 yaralı

2025-10-01 00:31 - Asayiş

Antalya’da motosiklet devrildi: 2 Hollandalı turist yaralandı

2025-10-01 10:21 - Asayiş

Şerit değiştiren otomobil motosiklete çarptı

2025-10-01 10:30 - Asayiş

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

İlgili Haberler

Kaşif 02, bilim ve teknolojiyi köy okullarındaki öğrencilerin ayağına götürüyor

12:30 - Eğitim

Fikirler yarıştı, gençler üretti

12:29 - Eğitim

Eğitimcilerin talepleri Demirci’de masaya yatırıldı

12:21 - Eğitim

ALTSO ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden nitelikli iş gücü için önemli protokol

11:54 - Eğitim

Eğitim-Bir-Sen’in Edirne’de açtığı davada mahkeme yapılan atamayı iptal etti

11:58 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel

Silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

11:48 - Asayiş

Uzmandan KOAH Uyarısı! "Her 5 kişiden biri KOAH’lı"

11:41 - Sağlık