?>

BEUN’de mezuniyet coşkusu: Sanat ve iletişimin gücüyle geleceğe uğurlandılar

Zonguldak bülent ecevit üniversitesi (beun) sezai karakoç kültür merkezi, iletişim fakültesi ve devlet konservatuvarı öğrencilerinin mezuniyet coşkusuna ev sahipliği yaptı.

İnsan - 5 saat önce

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Sezai Karakoç Kültür Merkezi, İletişim Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin mezuniyet coşkusuna ev sahipliği yaptı.

Törene BEÜN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, senato üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Devlet Konservatuvarı öğrencileri mini bir konser verdi. Mezunlar adına İletişim Fakültesi birincisi Berra Şahin ve Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım ve Onarım Bölümü birincisi Buse Bostan konuşmalar yaptı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, öğrenci ailelerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zaman zaman zorluklarla yetiştirdiğiniz, gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. İçinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın. Onlar bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. En güvendikleri varlıkları olan sizlerden aldıkları güçle çalıştılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Ve biliyoruz ki bundan sonra da onların yaptıklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz."

Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü ise konuşmasında öğretmenlikten öte bir anlayışı benimsediklerini vurguladı. Kömürcü, "Gelişim süreci sadece teknik ve mesleki beceriler değil, aynı zamanda duygusal, sosyal ve kişisel boyutlarıyla da özenli bir ilgi gerektiriyor. Bu nedenle bizler öğretmenliğin ötesinde öğrencilerimize rehberlik eden, onları anlayan, destekleyen ve gerektiğinde bir anne, bir baba ya da bir yaşam koçu gibi yanlarında duran bir yaklaşımı şiar edindik" dedi. "Bilimden sanata, spordan iletişime umudumuz gençlikte"

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, mezuniyetin yalnızca bir bitiş değil, aynı zamanda güçlü bir başlangıç olduğunu belirtti. Ülkesine sevdalı gençlerin Türkiye Yüzyılına değer katacak olmalarına tanıklık ettiklerini ifade eden Özölçer, "Bugün burada bir yanda sanatın estetiğiyle, diğer yanda ise iletişimin gücüyle geleceği şekillendirecek gençlerimizi uğurlamanın kıvancını duyuyoruz. Biliyoruz ki mühendislik eğitimi ile 101 yıl önce ülkemizin bilim üretim evi olarak kapısını dünyaya açmış üniversitemiz bugün bilimden sanata, kültürden sağlığa, spordan iletişime dek milletimizin umudu olan gençleri geleceğe kazandırıyor. İşte bugün burada yalnızca öğrencilerimizin mezuniyetini kutlamıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin parlayan yıldızı üniversitemizde akademik bilgiyle yoğrulmuş, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle donanmış, ülkesine gönülden sevdalı gençlerin Türkiye Yüzyılına değer katacak olmalarına da tanıklık ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler yemin ederek meslek hayatlarına ilk adımı attı. Bölüm birincileri, isimlerini temsili olarak kütüğe çaktı. Tören, öğrencilerin keplerini coşkuyla havaya atması ve ailelerin bu anlara eşlik etmesiyle son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2025-05-15 20:05 - Asayiş

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 5 şüpheli gözaltında

2025-05-15 20:01 - Asayiş

Alperen Babacan, Bursaspor’a imzayı attı

2025-05-15 19:38 - Spor

İlgili Haberler

Kütahya’da ’Kırım Tatar Sürgünü’ paneli

22:39 - İnsan

Siirt’te öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

22:03 - İnsan

Atatürk’ün ismini hatırlayamadığı için linç edilen genç kadın konuştu

22:03 - İnsan

Kurban pazarı için geri sayım başladı: Padoklar kura ile belirlendi

18:18 - İnsan

Vali Aksoy Mihalıççık İlçesi’ni ziyaret etti

17:51 - İnsan

Günün Manşetleri

Uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

16:30 - Asayiş

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

15:29 - Gündem

Japonya Tarım Bakanı Pirinç Açıklaması Sonrası İstifa Etti

15:19 - Siyaset

İSKİ'ye 3.3 Milyon Lira Çevre Kirliliği Cezası

15:12 - Gündem

Tıbbi Sekreter Eski Eşi Tarafından Öldürüldü

14:50 - Asayiş