?>

BEUN, Uluslararası Akademik Vizyonuyla Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEUN), YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) TARAFINDAN AÇIKLANAN "EK-46 2023-2025 YURT İÇİ" VERİLERİNE GÖRE, EN YÜKSEK BAŞVURU YAPAN ÜNİVERSİTELER ARASINDA YER ALARAK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI. BEUN’UN BU LİSTEDE BULUNMASI, ÜNİVERSİTENİN ULUSLARARASI AKADEMİK GÜCÜNÜ, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA VERDİĞİ ÖNEMİ VE STRATEJİK GELİŞİM VİZYONUNU BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU.

Eğitim - 2 saat önce

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan "EK-46 2023-2025 Yurt İçi" verilerine göre, en yüksek başvuru yapan üniversiteler arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. BEUN’un bu listede bulunması, üniversitenin uluslararası akademik gücünü, nitelikli insan kaynağına verdiği önemi ve stratejik gelişim vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından uygulanan EK-46 maddesinin "EK-46 2023-2025 Yurt İçi" verilerine göre; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi gibi Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarının yer aldığı listede BEUN’un da bulunması; üniversitenin bilimsel üretim gücü, araştırma odaklı yaklaşımı ve küresel akademik dinamizmi açısından dikkat çekici bir gösterge oldu.

EK-46 Programı, uluslararası yükseköğretim kurumlarında, Ar-Ge merkezlerinde ve sektörde başarıyla çalışan doktora derecesine sahip araştırmacıların üniversitelerde kısmi zamanlı görev almasına imkân tanıyarak, yükseköğretimde nitelikli insan kaynağı ile güçlü akademik kadroyu buluşturuyor. Günümüzde üniversitelerin ürettiği etkinin, kurumsal kapasitenin ötesinde, akademi, sektör ve uluslararası araştırma ekosistemleriyle kurulan nitelikli ilişkilerle ölçüldüğünü vurgulayan uzmanlar, EK-46 Programı’nın bu ihtiyaçlara doğrudan cevap verdiğini belirtiyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şu sözleri dile getirdi:

"Üniversitemizin EK-46 Programı’na gösterdiği yüksek ilgi, hem akademik gücümüzün hem de ulusal ve uluslararası iş birliklerindeki vizyonumuzun açık bir göstergesidir. Bu kapsamda tıptan diş hekimliğe, fen bilimlerinden turizm ve sağlık bilimlerine kadar birçok alanda BEUN’a EK-46 kapsamında dahil olan akademisyenler, üniversitemizde uluslararası akademik kültürün ön plana çıkmasına önemli katkılar sağlamaktadır. BEUN olarak, alanında yetkin ve uluslararası deneyime sahip akademisyenlerle öğrencilerimizi buluşturmayı çok önemsiyoruz. Bu tür akademik iş birlikleri sayesinde öğrencilerimiz, farklı kültürel ve bilimsel bakış açılarıyla tanışma fırsatı buluyor; yalnızca teorik bilgiye değil, aynı zamanda araştırma kültürü, klinik tecrübe ve yenilikçi bilim anlayışıyla da yetişiyorlar. Nitekim alanında uluslararası düzeyde tanınırlığı olan akademisyenlerimizle öğrencilerimizi bir araya getirmek, onların hem akademik hem de profesyonel gelişimlerine büyük katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle bu süreçte bizlere her daim destek olan başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere, değerli YÖK ailesine şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemize katılan kıymetli hocalarımıza sundukları katkılardan dolayı tekrar canı gönülden teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. BEUN olarak eğitim ve araştırmada kaliteyi, ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle daha da güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Çöken otelde işçiler 2 saat önce fark edip, çalışmayı sonlandırmış

2026-01-14 16:56 - Asayiş

İlgili Haberler

Uzmanından öğrencilere uyarı: "Tatilde dengeli bir yol izlenmeli"

17:07 - Eğitim

Tarık Buğra ve Cengiz Aytmatov panelleri gerçekleştirildi

16:52 - Eğitim

TOGÜ’den çocuklara empati seferberliği

15:47 - Eğitim

MSKÜ’den bağımlılıkla mücadele alanında görev yapan uzmanlara eğitim

15:46 - Eğitim

Teknopark İSTE Payas yerleşkesi teknoloji ve sanayi dünyasına kazandırıldı

14:59 - Eğitim

Günün Manşetleri

MSKÜ’den bağımlılıkla mücadele alanında görev yapan uzmanlara eğitim

15:46 - Eğitim

Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

14:32 - Sağlık

Gülden Karaböcek Edirne’de sevenleriyle buluştu

14:23 - Magazin

Uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

14:04 - Asayiş

Refüje çarpan otomobil, dere yatağına düştü: 1 ölü, 3 yaralı

13:49 - Sağlık