?>

Beyaz Saray: "(Değerli madenler anlaşması) Bu ABD’ye geri ödeme niteliğindedir"

Beyaz saray, abd ile ukrayna arasında imzalanan değerli madenler anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, anlaşmanın "vergi mükelleflerinin ukrayna’daki savaşı finanse etmek için harcadığı yüz milyarlarca doları geri almak" için oluşturulan bir mekanizma olduğunu belirterek, "bu abd geri ödeme niteliğindedir" dedi.

Siyaset - 8 ay önce

Beyaz Saray, ABD ile Ukrayna arasında imzalanan değerli madenler anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, anlaşmanın "vergi mükelleflerinin Ukrayna’daki savaşı finanse etmek için harcadığı yüz milyarlarca doları geri almak" için oluşturulan bir mekanizma olduğunu belirterek, "Bu ABD geri ödeme niteliğindedir" dedi.

Beyaz Saray, ABD ile Ukrayna arasında imzalanan değerli madenler anlaşmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, anlaşmayı "türünün ilk örneği" olarak nitelendirerek, ABD Başkanı Donald Trump’ı "baş müzakereci" olarak tanımladı.

Leavitt, anlaşmanın yalnızca siyasi değil, ekonomik açıdan da tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu ortaklık, ABD’nin Ukrayna’nın özgür, barışçıl ve egemen bir geleceğinde ekonomik çıkar sahibi olduğunu açıkça gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın detaylarına değinen Leavitt, Ukrayna’daki doğal kaynak projelerinden elde edilen telif hakları, lisans gelirleri ve benzeri ödemeler üzerinden kurulacak bir fonla ABD’nin yüzde 50 pay alacağını belirtti. Leavitt, "Trump başından beri açık şekilde belirtti. Ölümlerin sona ermesini istiyor" dedi. "Bu bir geri ödeme mekanizmasıdır"

Trump’ın İç Güvenlik Danışmanı Stephen Miller, ise anlaşmanın ekonomik yönüne dikkat çekti. Anlaşmanın, "vergi mükelleflerinin Ukrayna’daki savaşı finanse etmek için harcadığı yüz milyarlarca doları geri almak" için oluşturulan bir mekanizma olduğunu belirten Miller, "Bu ABD’ye geri ödeme niteliğindedir" dedi.

Miller, anlaşmanın uygulanmasının mümkün olan en kısa sürede başlayacağını açıklayarak, "Hedefimiz bu süreci hızlı şekilde işler hale getirmek. Sadece bu anlaşma değil, diğer maden projelerinde de aynı kararlılıkla ilerleyeceğiz" dedi.

Anlaşma sayesinde ABD’nin, Ukrayna üzerindeki etkisini ekonomik altyapıyla güçlendireceği, aynı zamanda savaşın sona erdirilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi. Leavitt, "Bu anlaşma, ABD’nin Ukrayna’da uzun vadeli ekonomik başarıyı destekleme kararlılığının göstergesidir. Trump’ın liderliğinde hayata geçen bu girişim, barış için kritik bir adımdır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Göktaş, yeni doğan bebekler ve ailelerini ziyaret etti

00:10 - Siyaset

Bakan Uraloğlu Bolu Dağı’ndan açıkladı: "13 bin 600 personelimizle her türlü hazırlığımızı yaptık"

23:31 - Siyaset

Bakan Bayraktar: "2026 yılı bir taraftan üretimi arttırdığımız bir yıl olacak"

23:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sondaj Gemisi çalışanlarının yeni yılını kutladı

23:04 - Siyaset

Vali Bakan: "Temel hedefimiz Amasya’yı daha güçlü hale getirebilmek"

23:06 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan