?>

Beylikdüzü’nde Cumhuriyet resepsiyonu

Beylikdüzü belediyesi, türkiye cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. Yılına özel cumhuriyet resepsiyonu düzenledi. Resepsiyonda konuşan beylikdüzü belediye başkanı murat çalık, “cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değildir; bir yaşam felsefesidir. Zorluklar karşısındaki direnişin ve yılmazlığın simgesidir” dedi.

Genel - 1 yıl önce

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yılına özel Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Resepsiyonda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, “Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değildir; bir yaşam felsefesidir. Zorluklar karşısındaki direnişin ve yılmazlığın simgesidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlayan Beylikdüzü Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen resepsiyona, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık’ın yanı sıra, Beylikdüzü Paderborn Kardeş Şehir Protokolü imza töreni için ilçede bulunan Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, Paderborn Kaymakamı Christoph Rüther, Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Wolfgang Weigel ile İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler ve sivil toplum kuruluşları katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program dans gösterileri ile devam etti. Beylikdüzü’nün genç yeteneklerinden oluşan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın da sahne aldığı gecede Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı. Konuklar, 101. yıl coşkusunu paylaşarak Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte kutladı.

“Cumhuriyet fikrini bir yaşam felsefesi olarak yeniden diriltmeliyiz”

Resepsiyonda yaptığı konuşmasında Cumhuriyet’in kuruluş hikayesini büyük bir gururla anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyet, askeri zaferlerin yanı sıra, toplumun her bireyinin özgürlük, eşitlik ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının zaferidir. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kararlılığı, milletimizin fedakarlığıyla birleşerek bizlere bu eşsiz Cumhuriyet’i armağan etti. Cumhuriyet’in yalnızca bir rejim değildir. Eşitliğe, adalete, tam bağımsızlığa ve özgürlüğe açılan bir kapıdır. Cumhuriyet, ülkedeki her yurttaşa refah ve zenginlik sağlayan bir idealdir. Cumhuriyet, gelecek nesillere güvenli bir toplum inşa etme sorumluluğudur. Cumhuriyet’i yaşatmak istiyorsak, onu sadece bir yönetim biçimi olarak göremeyiz. Cumhuriyet fikrini bir yaşam felsefesi olarak yeniden diriltmeliyiz. Cumhuriyeti gerçekten yaşatmak, onun temelini oluşturan kurumları yeniden inşa etmektir” dedi. Konuşmasında, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinden kesitler sunan Başkan Çalık, Cumhuriyet’in kuruluş hikayesini gururla anlattı. “Başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok” diyen Başkan Çalık, Cumhuriyet’in ışığı altında geleceğe umutla bakmak gerektiğini vurguladı. Başkan Çalık, konuşmasını “Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” sözleriyle sonlandırdı.

Türkiye-Almanya dostluğunu pekiştiren anlamlı buluşma

Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, Beylikdüzü’nde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Burada olmaktan çok gurur duyuyoruz. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a yaptığı demokrasi ve cumhuriyet konulu konuşması için teşekkür ediyorum” dedi. Dreier, Paderborn ile Beylikdüzü arasında dostluk anlaşması imzalamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Dostluklar imzalarla değil, insanlarla yaşanır. Sizin dostunuz olmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Paderborn Kaymakamı Christoph Rüther ise Beylikdüzü ile kurulan dostluğun uzun süreli olmasını temenni etti. Etkinlikte, Türkiye-Almanya dostluğunu pekiştiren bu anlamlı buluşma, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Beylikdüzü Belediyesi, düzenlenen etkinlikle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmanın yanı sıra, uluslararası dostluk bağlarını güçlendirmeye de büyük önem veriyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

HALFETİ: HALİL İLE FATMA’NIN EFSANESİYLE DOLAŞAN KAYIP KENT

2024-10-23 13:06 - Gezi

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

Muğla’da içleri burkan “kara” manzara

2024-10-22 14:04 - ÇEVRE

İlgili Haberler

AKİB’ten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’a teşekkür ziyareti

23:46 - Genel

Vali Çiçek müjdeyi verdi: Kayseri’ye yapılacak Uzay, Havacılık ve Savunma İhtisas OSB onay aldı

23:26 - Genel

Suriye’nin yeni banknotları tanıtıldı

22:13 - Genel

Amasya Valiliği’nden sahte ‘kar tatili’ paylaşımlarına ilişkin açıklama

21:54 - Genel

Siirt Valisi Kızılkaya, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

21:16 - Genel

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş