?>

Beylikdüzü’nde nefes borusuna yemek kaçan adama Heimlich manevrası

Beylikdüzü'nde yediği yemek nefes borusuna kaçan adam, arkadaşı tarafından yapılan heimlich manevrası ile hayata döndü

Asayiş - 5 ay önce

İstanbul Beylikdüzü’nde yediği yemek nefes borusuna kaçan adam, arkadaşı tarafından yapılan Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün öğlen saatlerinde Beylikdüzü Mermerciler Sanayi Sitesi içerisinde bulunan bir restoranda yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Özkan Aras, birlikte yemek yediği arkadaşının yüzünün rengini değiştiğini ve nefes alamadığını gördü. Aras, daha önce iş yerinde kendisine verilen ilk yardım eğitiminde öğrendiği Heimlich manevrasıyla nefessiz kalan arkadaşına yardımcı oldu. Nefes borusuna tıkanan yemek çıkan vatandaş kendisine geldi. Yaşanan anlar ise restorandaki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde Aras’ın arkadaşına manevra yapması ve kurtarması yer aldı. "Nefes borusuna takılan yemeğin kurtulmasını sağlamaya çalıştım"

Arkadaşını Heimlich manevrası kurtaran Özkan Aras, "Öksürürken nefes borusunda yemek kaldığını anladım. Bizde iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili eğitimleri her ay düzenli olarak alıyoruz. Bu konuda da bilinçliyim. Hemen arkadaşın durumunun o hale geldiğini anlayınca kalkıp, bize eğitimde gösterildiği gibi nefes borusuna takılan yemeğin kurtulmasını sağlamaya çalıştım. 3-4 hamle yaptım. Kalktım arkadaşı kenara almaya çalışırken kendisine geldi. Nefes aldı, kendisine geldi, ‘bana ne oldu?’ dedi. Şoktaydı. Hemen oturtturduk. Sakinleştirdik, su içirdik, sonra arkadaşı yolcu ettik. Bu röportajı da herkese örnek olsun diye kabul ettim. Herkesin her yerde ilk yardım eğitimi alması lazım. 7 yaşından 70 yaşına kadar insanlar hayat kurtarabilir. Dolayısı ile ben bu eğitimi alıp bu arkadaşın hayatını kurtardığım için çok mutluyum” dedi. "Yemek yiyen ağabeyin boğazında yemek kalmıştı"

İşletmeci Mustafa Filik ise, yaşananları anlatarak, “Ses gelince koştuk geldik. Yemek yiyen ağabeyin boğazında yemek kalmıştı. İçerideydik, tam görmedik. Nefes alamıyordu. Özkan ağabeyin bilinçli hamlesi ile boğazında kalan yemek çıktı. Kendisine geldi” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kontrolden çıkan tır, güvenlik kulübesine çarptı: 1 yaralı

21:22 - Asayiş

Muratlı’da boş arsada yangın paniği

21:20 - Asayiş

250 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan ve 155 suç kaydı bulunan 2 şüpheli yakalandı

21:16 - Asayiş

Ankara’da hobi bahçeleri tebligatsız yıkıldığı iddia edildi

21:11 - Asayiş

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda piknikçi ateşinden yangın çıktı

21:15 - Asayiş

Günün Manşetleri

"mor turizm" başladı

15:16 - Gündem

Beşiktaş’ta David Jurasek ilk antrenmanına çıktı

15:14 - Spor

Piknik Alanında Bizans Dönemi Bronz Disk Bulundu

15:11 - Kültür Sanat

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi