?>

Beyoğlu’nda "Avrupa Miras Günleri" sergisi

Avrupa miras günleri sergisinin ikincisi beyoğlu’nda düzenlenen etkinlikle gerçekleşti.

Kültür Sanat - 2 ay önce

"Avrupa Miras Günleri" sergisinin ikincisi Beyoğlu’nda düzenlenen etkinlikle gerçekleşti.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin ortak girişimi olan ve pek çok ülkede eş zamanlı olarak kutlanan Avrupa Miras Günleri, Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi 6. Daire Sanat Galerisi’nde etkinlikler, 25 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında ‘Mimari Miras, Geçmişe Açılan Pencereler, Geleceğe Açılan Kapılar’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Programa Beyoğlu Belediyesi Başkan Vekili Sefer Karaahmetoğlu, Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosu Daan Huizinga, Yunanistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras, Belçika Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Martin Duruisseau, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Katharina Dolezalek, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşezi Nozomu Fujimori, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİO) Ermenistan Daimi Temsilciliği, İstanbul Rum Patrikhanesi’ni temsilen Peder Dimitrios Mayoğlu ve Cemaat Vakıfları İstanbul Temsilci Ofisi Genel Koordinatörü Muteber Yılmazcan katıldı.

Programda konuşan Beyoğlu Belediyesi Başkan Vekili Sefer Karaahmetoğlu, "Avrupa Miras Günleri’nin açılışının ilk etkinliğinde aynı zamanda çok önemli bir serginin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sergi de Beyoğlu’nun çok kültürlü, çok katmanlı ruhunu sanat eserlerine işliyor. Cemaat Vakıflarının geçmişten bu yana Beyoğlu’muza kazandırdığı yapılar, eğitim kurumları, sosyal mekanları, kent dokumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Her biri Beyoğlu’nda birlikte yaşama kültürümüzün somut izleri, kültürel ve tarihsel zenginliğimizin tanıklarıdır. Beyoğlu’muzun her köşesi bir tarih, bir hikaye. Tek bir çivi çakarken dahi bunu düşünmek hepimizin sorumluluğu" ifadelerini kullandı.

Cemaat Vakıfları İstanbul Temsilci Ofisi Genel Koordinatörü Muteber Yılmazcan, "Beyoğlu’nun kültürel mirası yalnızca binaların ya da sokakların hikayesi değildir. Bu miras, yüzyıllar boyunca burada yaşamış farklı azınlık toplumlarının kattığı renklerle şekillenmiş, zengin ve çok katmanlı bir bütündür" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

Nilüfer’de Balkan rüzgarı esecek

2025-09-24 16:18 - Magazin

Karacasöğüt kavşağı’nda örnek temizlik çalışması

2025-09-26 13:40 - Marmaris

İlgili Haberler

Son Başbakan Binali Yıldırım Konuralp Antik kentini gezdi

22:38 - Kültür Sanat

Balıkesirli öğretmen yazar Dilaver Ayyıldız’dan çocuklara şiir kitabı

18:53 - Kültür Sanat

Dünyada Bir İlk Olan ‘Otizm Bestiz Sahne’ Modeli 4 Aralık’ta Marmaris’te

17:31 - Kültür Sanat

Rektör Adıgüzel, 17. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği’ni ziyaret etti

17:28 - Kültür Sanat

Menteşe, Tarihi Kentler Birliği teknik eğitim programına ev sahipliği yapıyor

17:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kaleboğazı Markası MİTSO’da: Coğrafi İşaret Teşekkürü

17:29 - Genel

Büyükşehir Ücretsiz HPV Aşısı Başvurularını Almaya Devam Ediyor

17:28 - Sağlık

Milas Belediyesi Personellerine Yönelik Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

17:20 - Sağlık

Derince’ye Çok Amaçlı Sosyal Alan’da Sona Yaklaşıldı

17:20 - Genel

Yalıkavak Plaj Caddesi’nde 2. Etap Çalışmaları Başladı

17:20 - Genel