?>

Beyşehir Gölü’nü besleyen ana kaynaklar da kurudu

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne kıyısı bulunan konya’nın beyşehir ilçesinde son dönemde yaşanan kuraklık, yetersiz yağışlar, bilinçsiz su kullanımı beyşehir gölünü besleyen ana su kaynaklarının da kurumasına yol açtı.

Gündem - 6 ay önce

Konya’nın Beyşehir ilçesinde son dönemde yaşanan kuraklık, yetersiz yağışlar, bilinçsiz su kullanımı Beyşehir Gölü’nü besleyen ana su kaynaklarının da kurumasına yol açtı. Kurumaya yüz tutan bir çayın sığlaşan kesimlerinde su yüzüne çıkan ölü balıklar görenlerin içini burktu.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne kıyısı bulunan Konya’nın Beyşehir ilçesinde son dönemde yaşanan kuraklık, yetersiz yağışlar, bilinçsiz su kullanımı Beyşehir Gölü’nü besleyen ana su kaynaklarının da kurumasına yol açtı. Beyşehir Gölü’nün en önemli su kaynaklarından bir zamanlar olta tutkunlarının vazgeçilmezi bir çok yerleşim merkezinin içerisinden geçen Sarısu Çayı da kurumaya yüz tuttu. Akarsuyun kuruması ve susuz kalması yaşam süren canlı varlığını da ortadan kaldırdı. Eylikler Mahallesinde bazı balıklar sığlaşan kesimlerde su yüzeyine vurdu.

Su yüzeyindeki ölü balıklar görenlerin içini burktu. Söğüt ağaçlarıyla çevrili Sarısu Çayı güzergahında bulunan halk arasında "Top Armut" olarak bilinen bölge bir zamanlar göl sularıyla buluşuyordu. Sarısu Çayı’nın yanı sıra Beyşehir Gölü’nü besleyen birçok akarsuyun da benzer akıbet ve manzaralarla karşı karşıya olduğu belirtildi. Öte yandan, ana su kaynaklarının kuruması ve yaz döneminde artan buharlaşma kayıpları Beyşehir Gölünde su seviyesini oldukça düşürdü, göl suları adını aldığı Beyşehir ilçe merkezinden giderek uzaklaşırken sular onlarca metre geriye çekildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Yolda kalan tır, konvoy halinde çekilerek kurtarıldı

01:51 - Gündem

Elazığ’da ağaçlar kırağı tuttu

00:55 - Gündem

Kastamonu’da planlı su kesintileri yapılacak

21:18 - Gündem

Toybelen köyünün tarihi dokusu yerinde incelendi

18:56 - Gündem

Alaplı’da istinat duvarı çöktü

18:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan