?>

Bilecik Belediye Meclisi AK Parti Grubu’ndan ’Doğrudan temin dosya’ talebinin karşılanmamasına tepki

MECLİS SONRASI BİR AÇIKLAMA YAPAN AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ ONUR ŞEKER

Siyaset - 4 ay önce

Bilecik Belediye Meclisi AK Parti Grubu, AK Parti ve MHP’li Denetim Komisyonu üyelerinin yetkili müdürlükten istediği doğrudan temin dosyaları taleplerinin ’eleman yok’ denilerek karşılanmamasına tepki gösterdi.

Bilecik Belediyesi Nisan ayı birinci birleşiminde Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı başkanlığı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Toplantıda 2025 yılı Denetim Komisyonu raporunun okunmasının ardından AK Partili ve MHP’li komisyon üyeleri 45 günlük çalışmalarında ilgili müdürlükten doğrudan temin evraklar incelenmek üzere istenilmesine rağmen ellerine gelmediğini bildirdi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve komisyon üyeleri arasında tansiyon yükselirken, ara, ara ortam gelirdi. "Biz de mesleğimizden asla gocunmuyor, mesleğimizi de açıkça ifade ediyoruz"

Meclis sonrası bir açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Onur Şeker, "Denetim Komisyonu raporunun görüşüldüğü gündem maddesine sıra gelindiğinde, komisyon üyemiz İbrahim Bey söz aldı. Komisyon üyesi olarak rapordaki aksaklıklardan bahsederken bu esnada Belediye Başkanımız, meclisi yönettiği sırada Rafet Bey’e ve İbrahim Bey’e ’Gazetecilik yapma’ şeklinde sitemde bulundu. Devam eden süreçte ise ben AK Parti adına söz alarak denetim raporundaki aksaklıkları belirtmek isterken, bu defa da bana ’Avukatlık yapma’ şeklinde bir sitemde bulunuldu. Haliyle hepimiz belli bir meslek icra ediyoruz. Sayın Başkan, Belediye Başkanımız her toplantıda ’Ben bir mimarım’ diyerek mesleğiyle övünmektedir. Biz de mesleğimizden asla gocunmuyor, mesleğimizi de açıkça ifade ediyoruz. Ancak biz buraya gelirken seçilmiş insanlar olduğumuzu, yalnızca mesleğimiz için değil, taşıdığımız sorumluluk ve liyakatimiz nedeniyle seçildiğimizi vurguluyoruz. Dolayısıyla her eleştiride gazetecilik yapma, avukatlık yapma şeklinde ifadelerle karşılaşmayı kabul etmiyoruz. Başkan ile bu kapsamda karşılıklı sözlü tartışma yaşanmış olup, denetim raporuna ilişkin eleştiriler sırasında mecliste kısa süreli bir gerginlik meydana gelmiştir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Geçit: "Beylerderesi Yaşam Vadisi, Yeşilyurt’un turizm ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek"

11:50 - Siyaset

Darende’de Çocuk Panayırı yoğun ilgi gördü

11:48 - Siyaset

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

09:52 - Siyaset

Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasını araştıran Alman uzmanının tehdit edildiği iddiası

09:37 - Siyaset

Maduro ve eşi, New York’ta hakim karşısına çıktı

21:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Selçuk Yıldız’dan Beykoz Spor'a Özel Marş

11:59 - Kültür Sanat

Didim açıklarında bulunan botun sahibi aranıyor

10:14 - Asayiş

Saman balyaları alev topuna döndü

10:08 - Asayiş

Sarı altın hasadı başladı

10:03 - Ekonomi

Çekirgeler üreticinin kabusu oldu

09:53 - Gündem