?>

Bilecik’te öğrencilere doğa sevgisini aşılandı

Bilecik'te öğrencilere doğa sevgisini aşılanırken, minik öğrencilerin gösteri büyük beğeni topladı

Gündem - 1 yıl önce

Bilecik’te bir okulda Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın katılımıyla okul çevresine fidanlar toplarla buluşturuldu.

Bilecik’te doğa sevgisi ve çevre bilincini artırmak adına sınıfın açılışı ve öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Açılışa Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Dr. Öğretim Üyesi Nevbahar Atalay ve Tema Bilecik İl Temsilcisi Mesut Kaplan’da katılım gösterdi. Etkinlik, doğa sevgisi ve fidan dikiminin önemini vurgulayan bir konuşma ile başladı. Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, öğrencilere doğanın kıymetini anlatarak, onların gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakma sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini vurguladı. Ataç, "Tema Vakfı 32 yıl önce 2 tane genç ama dinamik insan tarafından kuruldu. Bir tanesi 70 yaşında o zaman Hayrettin Karaca. Diğeri de 67 yaşında Ali Nihat Gökyiğit. Yani düşünün biri 70 yaşında birisi 67 yaşında bir sürü insanın artık benim için yapacak bir şey kalmadı hayat bitti dediği yaşlarda onlar Tema Vakfı’nı kuruyorlar İstanbul’da. Biz kaynak yerine varlık demeyi doğru buluyoruz. Çünkü doğayı kaynak gibi görürsek işte böyle tüketiyoruz şu anda yaptığımız gibi. Hâlbuki çok kıymetli bir varlıkmış gibi yaklaşmamız lazım. Dolayısıyla her birinizin yapacak çok şeyiniz var. Hangi konuda çalışmak istiyorsanız illa çevre olması doğa olması gerekmiyor. Eğitim konusu olabilir, engelliler olabilir bambaşka konular ama her birimizin etkisi çok değerli bu ülke için. Çünkü hepimiz bu ülkeyi çok seviyoruz. Bu topraklar çok güzel topraklar Bilecik. Bu bölge hakikaten çok önemli bir bölge. Doğası da çok zengin onu lütfen sabah müdür bey ile de konuştuk yani farkına varın. Çok özel bir coğrafyadasınız burası herhangi bir yer değil yani bir vaha gibi burada İç Anadolu’da çok yakın bir bölgede duruyor" dedi.

"Toprağımız, suyumuz, havamız kirlenmekte"

Dr. Öğretim Üyesi Nevbahar Atalay ise, "Okulumuz kurulalı şunun şurasında 1 buçuk yıl oldu. Bu okulu gerçekten çok büyük emek ve çabayla ortaya koyduk. Okuldaki eğitim kalitemizi sürdürmekte bizlere yardımcı olan sevgili öğretmenlerimiz ve çok değerli çocuklarımız sizleri aramızda görmekten ve böyle bir günü organize ettiğiniz için hepinize minnet duyuyorum. Bugün herkes biliyor ki dünyamız boğulmakta. Toprağımız, suyumuz, havamız kirlenmekte. Ve büyük bir endişe ile bunu izliyoruz. Karbon ayak izi ve bozulan iklimlerimiz. Bütün bunlar hepimizi çok üzüyor bildiğiniz gibi. Burada Tema çok önemli bir kurum olarak büyük bir görev imha ediyor. Arkadaşlar Tema Türkiye’deki en değerli, en çok çalışan sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Çünkü Tema önce topraktan başlayarak daha sonra suyu, havayı, insanı, ormanı, çiçeği, böceği, hayvanı her şeyi gözeten bir kurum. Ve bu kurum çok büyük bir özveriyle çalışıp büyük şeyler değiştirdi ülkemizde ve devam ediyor çalışmaya. Çok büyük özveride çok büyük bir çabada bulunuyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından okulun 2’inci sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ’Doğadaki Evimiz’ adlı oyunu, 6/A sınıfı öğrencilerinden Defne Doğa Deniz’in ’Toprak ve Yaprak Dede’ adlı şiiri okuması, ’Yeşil Bir Dünya’ adlı oratoryo gösterisi, müzik dinletisi ile devam etti.

Ardından, öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğiyle Tema Sınıfı’nın açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler, elleriyle toprağa hayat vermenin heyecanını yaşarken, çevrelerine duyarlılık konusunda daha da motive oldular.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ACAR ÜNLÜ, MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

2024-04-01 10:40 - Marmaris

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Kazanan Kavak, kazanan Türkiye olacak"

2024-03-27 15:44 - Siyaset

SERKAN YAZICI, “MARMARİS’İN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ!”

2024-04-01 01:03 - Marmaris

İstanbul iş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

2024-04-01 10:07 - Ekonomi

TEMUD İÇİN GÜÇLÜ İTTİFAK

2024-04-01 19:46 - Genel

ROMANYA RUSLARA SCHENGEN VİZESİ

2024-04-01 10:29 - Turizm

İYİ PARTİ SON MİTİNGİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2024-03-30 17:46 - Marmaris

ABD’de bir Muğlalı…

2024-03-28 13:45 - İnsan

SERKAN YAZICI, BAŞKANLIK İÇİN YEMİN ETTİ.

2024-03-29 12:17 - Siyaset

Muhtar adayları arasında arbede

2024-03-31 19:04 - Asayiş

İlgili Haberler

Van’da yaban keçisi avlayan şahıs yakalandı

23:43 - Gündem

Meraların madene açılmak istenmesi köylüleri ayağa kaldırdı

22:41 - Gündem

Yıkılma tehlikesi olan ağaç itfaiye ekipleri tarafından kesilecek

21:27 - Gündem

Samsun Garı’ndan 5 ayda 55 bin 857 yolcu, 430 bin 672 kilogram yük taşındı

17:56 - Gündem

Marmaris’te Tatilciler sahillere akın etti

17:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan