?>

Bilim Kafe’de değerlerle liderlik ele alındı

SAMİMİ BİR SOHBET HAVASINDA GEÇEN BİLİM KAFE BULUŞMASI, TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİMİ VE FOTOĞRAF ÇEKİMİ İLE SONA ERDİ.

İnsan - 3 ay önce

Düzce Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Bilim Kafe" etkinlikleri, toplumla bilimi buluşturmaya devam ediyor. Raziye Begüm Sultan Kız Yurdu’nda düzenlenen Bilim Kafe buluşmasında bu defa "Değerlerle Liderlik" konusu ele alındı.

İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel İştar Işıklı’nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe; Genel Sekreter Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert, Bilim İletişimi Ofisi personeli, öğrenciler ve yurt sakinleri katılım sağladı. "Bilimi toplumla buluşturmaya devam ediyoruz"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Duygu Özdemir Cömert, gerçekleştirilen Bilim Kafe etkinliklerinin, Düzce Üniversitesi’nin toplumsal katkı misyonu doğrultusunda düzenli olarak sürdürüldüğünü ifade etti. Bu etkinlikler ile bilginin yalnızca akademik ortamlarda kalmayıp toplumun farklı kesimleriyle buluşturulmasının hedeflendiğini söyleyen Cömert, liderlik konusunun, gençlerin hayatlarına yön verecek nitelikte olduğunu ifade ederek programa katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu. "Hepimiz kendi kariyerimizin lideriyiz"

Söyleşide liderlik kavramını farklı bir bakış açısıyla ele alan Prof. Dr. Emel İştar Işıklı, liderliğin yalnızca yöneticilikle sınırlı olmadığını belirterek her bireyin kendi kariyerinin lideri olduğunu söyledi. Liderliğin temelinde bireyin kendini yönetebilme becerisinin yer aldığını ifade eden Işıklı, bu süreçte en önemli unsurlardan birinin zaman yönetimi olduğunu dile getirdi. "Lider, kendiyle yarışır"

Bireylerin hedefleri ile günlük yaşam pratikleri arasında tutarlılık kurmaları gerektiğinin altını çizen Işıklı, hedef belirlemenin yanı sına bu hedeflere ne kadar zaman ayrıldığının da önemli olduğunu vurguladı.

Liderlik anlayışının en önemli unsurlardan birinin bireyin kendini geliştirme süreci olduğuna dikkat çeken Öğretim Üyesi, gerçek liderliğin başkalarıyla değil, kişinin kendi gelişimiyle yarışması olduğunu ifade etti. "İyi lider değerleriyle yol gösterir"

İffet, hikmet ve şecaat kavramlarını liderliğin değerleri arasında sıralayan Prof. Dr. Emel İştar Işıklı, liderlikte en temel değerlerden birinin de adalet olduğunu vurguladı. İnsan odaklı liderliğin önemine de değinen Öğretim Üyesi, liderlikte iletişimin önemine dikkat çekti.

Samimi bir sohbet havasında geçen Bilim Kafe buluşması, teşekkür belgesi takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

İçmeler plajında lağım suyu iddiası

2026-04-14 11:53 - ÇEVRE

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

Ünlü sanatçı Kırdar İncirliova’da ağırlandı

2026-04-17 10:30 - Magazin

5. Uluslararası Marmaris Kültür ve Sanat Festivali için basın toplantısı düzenlendi

2026-04-13 17:01 - Marmaris

İlgili Haberler

Samsun’da İkaz ve Alarm Sistemi kuruldu: "Sirenler çalacak, panik yapmayın" uyarısı

23:49 - İnsan

Tekir kediler gölgede molada

20:24 - İnsan

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan