?>

Binali Yıldırım’a fahri doktora ünvanı verildi

BİNALİ YILDIRIM'A FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ. (OLGUN YILDIZ/ARDAHAN-İHA)

Siyaset - 3 ay önce

Ardahan Üniversitesi tarafından, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve Ak Sakallar konseyi Azerbaycan temsilcisi Dr. Hasan Hasanov’a fahri doktora ünvanı verildi.

Aşık Şenlik Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Türk Devletleri teşkilatı (TDT) AK Sakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, AK Sakallar Konseyi Azerbaycan Temsilcisi Dr. Hasan Hasanov, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Öztürk Emiroğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören müzik dinletisi ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Rektör Emiroğlu tarafından Binali Yıldırım’a ve AK Sakallar konseyi Azerbaycan temsilcisi Dr. Hasan Hasanov’a fahri doktora ünvanı verilip cübbe giydirildi. 21. Yüzyıl Türklerin yüzyılı olacak

Yıldırım, "Filmi izlerken alçak FETÖ kalkışmasında yaşadıklarımız yaşar gibi oldum. Rabbimin yardımıyla, Cumhurbaşkanımızla birlikte o gece istiklalimize, geleceğimize kasteden alçak terör örgütü FETÖ’cülerin girişimini bastırdık ve milletimizi büyük bir badireden kurtardık. O günde istiklal mücadelemizde, terörle mücadelede fedai can eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Aksakallar teşkilatının amacı, 4,5 milyon kilometre kare bir coğrafyaya sahip, Balkanlardan Baykal Gölü’ne uzanan kadim Türk coğrafyasının olduğu bölgelerde yaşayan bütün Türk kardeşlerimizin her anlamda bir araya gelmesi, beraber olması, güçlerini birleştirmesi ve gerek bölgesel sorunlara çözüm noktasında, gerek küresel olaylarda birlikte duruş sergileyerek küresel olaylara yön verme noktasında önemli bir adım atıldı. 1926 birinci Türkoloji Kongresi Türk tarihinde derin izleri vardır. Türkoloji Kongresi sonrası ne yazık ki çok büyük katliamlar yapılmış ve Türk devletleri çok ağır bedeller ödemiştir. Biz aldığımız kararla bu yıl Bakü Türkoloji Kongresinin 100. yılını görkemli bir şeklide kutlayacağız. Bundan sonra dönüş doğuya doğru olur. Çünkü batıdaki zenginlik artık sürdürülemiyor. Onlar sömürü kaynaklarını kaybettiler, kısır bir döngüye girdiler. Ama yükselen bölgeler, yükselen ülkeler doğu ülkeleri, yani Türk devletlerinin yer aldığı ülkeler. Onun için 21. yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır. Ve bundan hiç şüpheniz olmasın. Gazze’de ve Filistin’de olan katliamla, bir de İsrail’in yancılarıyla beraber İran’daki hadiseye bakın. Bunlar tabiatıyla bölgeyi istikrarsızlaştıran, ama her şeyden önce insan hayatını yok eden ve adil olmayan asimetrik savaşlardır. Bu savaşlarda dışarıdan gelecek her türlü tehdide karşı korumak, ülkemizi dış tehditlere karşı iç dünyayı tahkim etmek için Cumhurbaşkanımız büyük gayret gösteriyor. Ama bununla da kalmıyor, bu savaşların sonlandırılması için de her türlü çabayı sarf ediyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

(Düzeltme) Kanye West’ten dünya rekoru: 150 milyonluk sahnede 100 bin kişiye konser verecek

2026-04-18 15:04 - Magazin

Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk robotu şimdi de işe başladı

2026-04-18 12:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

Denizli Kent Konseyinde Başkan Ali Marım güven tazeledi

16:50 - Siyaset

CHP’li Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, Özel’i karşılamaya gelmedi

16:26 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yol Partisi heyetiyle görüştü

16:23 - Siyaset

Başkan Altay tüm sivil toplum kuruluşlarını "STK Proje Destek Programı"na başvurmaya davet etti

16:18 - Siyaset

Şirvan Belediye Başkanlığına Kemal Çeçen seçildi

16:07 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık