?>

Bingöl’de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı

Tübitak 4007 bilim şenlikleri kapsamında düzenlenen bingöl bilim ve teknoloji şenliği’nin açılışı yapıldı.

Teknoloji - 2 yıl önce

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği’nin açılışı yapıldı.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği’nin açılışı yapıldı. Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, kurum müdürleri ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, “Geçen yıl birincisini yaptığımız bu tarz programlarda gençlerimizin, emek ve nitelik yüklü birbirinden değerli çalışmaları ile durmaksızın ve ısrarla muasır medeniyetler hedefini takip ettiklerini gözlemlediğimi ve bundan da güçlü yarınlarımız adına gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bilgi, insanlık tarihi boyunca daima güç olmuştur. Bu gücün bizde olması ve kendi kaderimizi kendimizin tayin etmesi adına bilgiye dair her alanda kendimizi sürekli yenilemeli ve geliştirmeliyiz. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzasının bizlere sunduğu muazzam tecrübe ve birikime uygun konumlar almalı, uygun hamleler yapmalıyız” dedi.

Daha sonra Vali Usta, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından açılış kurdelesi kesildi. Vali Usta ve protokol üyeleri tek tek bütün stantları ziyaret ederek sergilenen projeler hakkında bilgi aldılar. Bilim gösterileri ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlik 3 gün sürecek. 42 atölye çadırının bulunduğu, 26 öğrenci ve 20 öğretmenden oluşan toplam 46 atölye rehberinin görev yapacağı şenlik 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

İlgili Haberler

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kaparo dolandırıcıları versiyon atladı

11:52 - Asayiş

Erzurumspor FK, ikinci etap kampını tamamladı

11:40 - Spor

Elektrik direğine bağlı yaralı domuz yavrusu kurtarıldı

10:45 - Gündem

Aydın Valiliği’nden kritik orman yangını uyarısı

10:28 - Gündem

Köpek balıklarını elleriyle besliyorlar

09:45 - Gündem