?>

Binlerce yüzücü 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda kıtaları birleştirdi

?stanbul, 24 ağustos 2025 türkiye milli olimpiyat komitesi’nin (tmok) 37. Boğaziçi kıtalararası yüzme yarışı’nda 81 ülkeden 2 bin 800’ü aşkın yüzücü, asya ile avrupa’yı kulaçlarıyla birleştirdi. Yüzücüler yaklaşık 6,5 kilometrelik parkurda, boğaz’ın akıntılarıyla mücadele ederek kıyasıya yarıştı.

Spor - 3 gün önce

İstanbul, 24 Ağustos 2025 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 81 ülkeden 2 bin 800’ü aşkın yüzücü, Asya ile Avrupa’yı kulaçlarıyla birleştirdi. Yüzücüler yaklaşık 6,5 kilometrelik parkurda, Boğaz’ın akıntılarıyla mücadele ederek kıyasıya yarıştı.

İstanbul, 24 Ağustos 2025 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 81 ülkeden 2 bin 800’ü aşkın yüzücü, Asya ile Avrupa’yı kulaçlarıyla birleştirdi. Yarış, TMOK tarafından, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 26 kamu kurumu ile sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlendi. Yarışmacılar ilk olarak tekneler ile yarışın başlayacağı noktaya götürüldü. Ardından startın verilmesiyle birlikte yarışmacılar denize atladı. Yarışmaya 5 kıtadan katılan bir çok yüzücü yaklaşık 6,5 kilometrelik parkurda, Boğaz’ın akıntılarıyla mücadele etti. Daha sonra Kanlıca’dan Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’na ulaşan yarışmacılar dereceye girdi. Bitişin ardından düzenlenen törende ise sporcular ödüllerini aldı.

1989 yılında yalnızca 68 yüzücüyle başlayan organizasyon, bugün dünyanın en prestijli açık su yarışı olarak gösteriliyor. Öte yandan Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından 2016 yılında "Yılın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu", 2019 yılında ise "Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı" olarak gösterildi. Erhan Turan: "Bir Asya’ya bir Avrupa’ya bakarak yüzeceğiz"

Yarışın güzel geçeceğini söyleyen yarışmacı Erhan Turan "Bende yarışacağım. Yarış iyi geçecek. Hava çok güzel. Güzel bir denizle iki kıtayı birleştireceğiz. Daha önce 2010 yılında oğlumla birlikte katılmıştım. O sene kategoride 5’inci olmuştum. Seçmelerden sonra buraya katılma hakkını kazandık. Bir Asya’ya bir Avrupa’ya bakarak yüzeceğiz. Buraya eşimle geldim" dedi. Yağmur Hüner: "Boğazı sudan görmek aşırı zevkli bir duygu"

Yarışmaya ailesiyle gelen Yağmur Hüner "Bu sene 5’inci defa yarışa katılacağım. Geçen sene ara verdim, bu sene devam ediyorum. Adrenalin için katıldım. Her sene çok zevkli geçiyor. Boğazı sudan görmek aşırı zevkli bir duygu. Ailemle geldim buraya" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

2025-08-18 12:13 - Ekonomi

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

BAŞINDAN VURULAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

2025-08-20 12:08 - Asayiş

CHP Muğla'dan Siyasi Baskı Tepkisi

2025-08-19 11:10 - Gündem

İlgili Haberler

Bursaspor’da 1461 Trabzon mesaisi sürüyor

22:59 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi: Benfica: 1 - Fenerbahçe: 0 (İlk yarı)

22:53 - Spor

Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

22:08 - Spor

Bakan Bak: "Bugün Şırnak’ta roket sesleri yerine raket sesleri var"

22:09 - Spor

Konyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarına devam ediyor

21:02 - Spor

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş