?>

Bir hevesle başladı, çocukluğuna yolculuk için bahçesini adeta müzeye dönüştürdü

Kastamonu'nun cide ilçesinde yaşayan bir vatandaş, çocukluğuna duyduğu özlemi adete bir müzeye dönüştürdüğü bahçesinde gideriyor.

İnsan - 6 ay önce

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşayan bir vatandaş, çocukluğuna duyduğu özlemi adeta bir müzeye dönüştürdüğü bahçesinde gideriyor.

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Hasan Yılmaz, çocukluğuna duyduğu özlemi gidermek için bir hobi bahçesi kurmaya karar verdi. Kumluca Mahallesi’nde bulunan bahçesinde, 4 yıl önce çalışmalara başlayan Yılmaz, çocukken kullandıkları ürünleri, aletleri, oyuncakları toplamaya başladı. Bahçeyi çocukluğundaki hayatında yer alan objelerle donatan Yılmaz, büyüdüğü dönemdeki bir ahşap evin de minyatürünü yaptı. 4 yıl boyunca çabalayarak bahçesini dizayn eden Yılmaz, eşi, 2 çocuğu ve dostlarıyla bahçesinde eski günleri yad ediyor.

Kurduğu bahçesiyle çocukluğuna dönebildiğini belirten Yılmaz, artık üretimi olmayan birçok ürünü ise uzun araştırmaları neticesinde bulduğunu dile getirdi. Bahçeyi gören herkesin çok beğendiğini ve çocukluğunu hatırladığını ifade eden Yılmaz, "Bulduğum köy eşyalarını, insanların eskiden yaşarken kullandıkları aletleri bahçemde toplamaya çalıştım. Ailemle birlikte bir hobi bahçesi kurdum. Elimden geldiği kadarıyla gelen misafirlerimi de ağırlamaya çalışıyorum. Burasını ticari amaçla kurmadım, bir hobi bahçesi olarak inşa ettik. Artık sosyal medyada da sık sık, ‘nerede kaldı eski ramazanlar, eski bayramlar’ gibi paylaşımlar görüyoruz. Benim de çocukluğuma dair özlemlerim vardı. Ben de bunları hatırlamak için araştırmalar yaptım. İnternetten, sosyal medyadan yaptığım araştırmalar neticesinde çocukluğumuzda kullandığımız birçok alet ve ürünü gördüm. Çocukluğumuzda yer alan şeylerle bunu yapmaya çalıştım. Örneğin bir köy evinin minyatürünü yaptım. Bu köy evini 3 günde yaptık. Maliyeti ne olursa olsun bu olacak dedim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Eskişehir 1 gün boyunca susuz kaldı

21:40 - İnsan

Şehit aileleri ve gaziler vefa buluşmasında bir araya geldi

21:31 - İnsan

Elazığ’da 650 öğrenciye destek

18:09 - İnsan

Osmaniye’de kaybedeni olmayan maraton düzenlendi

17:14 - İnsan

Şanlıurfa’da aşiret düğününde geline kilolarca altın takıldı

16:27 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi