?>

Biruni Üniversitesi’nden 9 akademisyen "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde

Biruni üniversitesi’nde görevli 9 akademisyen, stanford üniversitesi ve elsevier bv iş birliğiyle hazırlanan ‘2024 dünyanın en etkili bilim insanları listesi’ne girdi.

Eğitim - 9 ay önce

Biruni Üniversitesi’nde görevli 9 akademisyen, Stanford Üniversitesi ve Elsevier BV iş birliğiyle hazırlanan ‘2024 Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne girdi.

Stanford Üniversitesi tarafından akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi dünya genelinde akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada, en iyi % 2’lik dilime giren bilim insanları listesi belirlendi. Hollanda merkezli Elsevier şirketi tarafından 2019 yılından itibaren her yıl hazırlanan listenin güncel hali 16 Eylül 2024’de yayınlandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin yer aldığı listede, Biruni Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, Prof. Dr. Mustafa Bayram, Prof. Dr. Özgür Koray Şahingöz, Prof. Dr. Kemal Sarıca, Prof. Dr. Aydın Seçer, Prof. Dr. Mehmet Şenel, Prof. Dr. Ege Can Şerefoğlu, Doç. Dr. Zehra Durmuş ve Doç. Dr. Abdulilah Ece yer aldı.

Araştırmacıların nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı dergilerin etki değerleri ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, h-indeksi ve hm-indeksi gibi bilimsel veriler doğrultusunda değerlendirmeye alındığı araştırma sonucu ortaya çıkan liste, ABD ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir komisyon tarafından belirlendi. “Üniversitemizin adının daha sık duyacaksınız”

Listenin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Yüksel, “Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel çalışmayı destekliyoruz. Bilimsel araştırma proje desteklerimizi ciddi oranda artırdık. Önümüzdeki süreçte üniversitemizin adının daha sık duyacaksınız. ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girme başarısı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yüksekova’da bilim ışıldıyor: TÜBİTAK 4006 Fuarı’nda 646 öğrenci geleceğe umutla baktı

14:31 - Eğitim

BEUN eğitimde kalite yolculuğunu sürdürüyor

12:32 - Eğitim

İstanbul’dan Düzce’ye özel eğitim köprüsü

16:24 - Eğitim

Diyarbakır’da bursluluk sınavını kazanan 33 öğrenci tebrik edildi

13:11 - Eğitim

Prof. Dr. Harun Çiftçi’den 1 milyon 210 bin TL maaş aldığı iddialarına cevap

10:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan