?>

Bitlis’te kış lastiği zorunluluğu erken başlıyor

Bitlis valiliği, ulaştırma ve altyapı bakanlığınca hazırlanan "kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili usul ve esaslar hakkındaki tebliği" kapsamında kış lastiği zorunluluğunun kentte 15 kasım’dan itibaren başlatılacağını duyurdu.

Gündem - 7 ay önce

Bitlis Valiliği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkındaki Tebliği" kapsamında kış lastiği zorunluluğunun kentte 15 Kasım’dan itibaren başlatılacağını duyurdu.

Bitlis’te kış mevsiminde muhtemel trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla her yıl uygulanan kış lastiği uygulaması bu sene erken başlatılacak. Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkındaki Tebliği" kapsamında kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’dan itibaren geçerli olacağı belirtildi. Denetimlerim sıklaştırılıp, istenilen ekipmanların eksik olduğu araçların trafiğe çıkamayacağı ifade edilen açıklamada, “Kış mevsimi dolayısıyla oluşabilecek trafik kazaları ve buna bağlı meydana gelebilecek trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla; valilik kararı ile ilimizde 15 Kasım 2024 ile 1 Nisan 2025 tarihleri arasında ilimiz sınırları içerisinde ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet, Karayolları Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller ve il ve ilçe merkezlerinde ticari yolcu taşımacılığı yapan taksi, halk ve belediye otobüsü, servis araçları gibi araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda, trafik ekipleri tarafından trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla kış mevsimi süresince denetimler yapılacak olup, kış lastiği olmayan, zincir, takoz ve çekme halatsız araçların trafiğe çıkmaması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir” denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

TOGÜ öğrencileri doğada teknolojiye ara verdi

22:05 - Gündem

Muş’ta çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı

19:32 - Gündem

Balıkesir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor

18:56 - Gündem

Ümit Özdağ, basın açıklaması yaptı

16:58 - Gündem

Menteşe Belediyesi’nden anlamlı etkinlik

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş