?>

Bitlis’te meşaleli kar festivali

Bitlis belediyesi tarafından 4’ncüsü düzenlenen kar festivali ve meşaleli kayak gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Genel - 4 ay önce

Bitlis Belediyesi tarafından 4’ncüsü düzenlenen kar festivali ve meşaleli kayak gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki Elaman Hanı Kayak Merkezi’nde düzenlenen festivalde gün içerisindeki etkinliklerin ardından akşam saatlerinde de meşaleli kayak gösterisi gerçekleştirildi. Soğuk hava ve sisin etkili olduğu bölgede yüzlerce vatandaşın müzik eşliğinde halay çekmesinin ardından ‘Bitlis’ yazılı ateş tabelası yakıldı. Bitlisli kayakçılar Türk bayrağı ve ellerinde meşalelerle kayarak tabela önüne geldi. Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ve vatandaşların karşıladığı kayakçılar, meşaleleri üstü üste atarak Türk bayrağı ile poz verdi. Program, çekilen halayla sona erdi.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, soğuğa ve sise rağmen kayak tesisine gelen vatandaşlara teşekkür ederek, "Bugün Elaman Hanımızın bulunduğu mevkide 4’ncüsünü düzenlemiş olduğumuz kar şenliğimizin sonuna geldik. Bu sabah başlayan etkinliğimiz binlerce vatandaşımızı burada ağırladı. Güzel bir etkinlik oldu. Kadim şehir Bitlis diyoruz. Tarihi Elaman Hanı’nın yanında güzel bir tesisimiz var. Bununla beraber burada hem ikramlarımız oldu. Kızak ve kayak yapanlar oldu. Aileler, çocukları için çok güzel bir şenlik oldu ve sadece Bitlis ve ilçeleri değil, komşu illerimizden de iyi bir katılımcı ağırladık. İnşallah karın başkenti olan Bitlis’te bu şenlikleri devam ettireceğiz. Ve insanlara karı eziyet olmaktan çıkaracağız ve kardan daha güzel keyif almaları için bu şenliklere devam edeceğiz. Katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

İlgili Haberler

Emniyet Müdürü Baybaba, şehit annesini ziyaret etti

21:48 - Genel

ABD’li milyarder Bezos’un Venedik’teki düğün yeri güvenlik endişeleri nedeniyle değiştirildi

21:30 - Genel

KTÜ SEM ile Lokma Tatlı arasında eğitim iş birliği

21:04 - Genel

Emniyet Müdürü Baybaba, birim amirleriyle toplantı yaptı

21:05 - Genel

Genelkurmay Başkanı Gürak, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

18:40 - Genel

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset