?>

Bitlisli anneler "İlimizi Tanıyalım Anneler" projesiyle yaşadıkları şehri tanıyor

Bitlisli anneler valiliğin projesiyle yaşadıkları şehri gezerek ve görerek tanıyor.

İnsan - 10 ay önce

Bitlisli anneler, valiliğin projesiyle yaşadıkları şehri gezerek ve görerek tanıyor.

Bitlis Valiliği tarafından başlatılan "İlimizi Tanıyalım Anneler" projesi hayata geçirildi. Proje sayesinde şefkati, merhameti ve zarafetleri ile toplumsal dokunun en önemli özneleri olan annelerin birbirleriyle tanışmaları, aynı mahallede oturanların komşuluk bağlarını güçlendirmeleri amaçlanırken, ayrıca kadim şehir Bitlis’in ve ilçelerinin binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerlerinin uzman rehberler eşliğinde annelere tanıtılması hedefleniyor.

Hayata geçirilen proje kapsamında Bitlis’in Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki evlerinden araçlarla alınan 30 kadın, Nemrut Krater Gölü ve Ahlat ilçesinin tarihi mekanlarını görme imkanı buldu. İlk olarak Nemrut Krater Gölü’nü gezen anneler, daha sonra tarihi ilçe Ahlat’a geçti. Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen öğlen yemeğinin ardından Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu ile Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl tarafından kadınlara ve çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. Ahlat’ta Van Gölü kıyısında bir süre oturan Vali Karaömeroğlu, annelerle sohbet etti. Daha sonra proje kapsamında ilk olarak geziye çıkarılan anneler, Ahlat Abdurrahman Gazi Türbesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı ile Ahlat Müzesi’ni gezdi.

Geziye katılan Gamze Yeşilkuş, “İlimizi Tanıyalım Anneler projesi kapsamında geziye katıldık. Çok güzel bir proje. Başta Bitlis Valimiz ve eşi Filiz Hanımefendi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Nuriye Sayılgan proje kapsamında Bitlis’te ilk defa bazı yerleri gördüklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Geziye katılan Kızılay Bitlis Kadın Kolları Başkanı Şermin Eren Elibol ise, “İlimizi Tanıyalım Anneler projesi kapsamında Nemrut Nemrut Krater Gölü’nü, Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı, Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ve müzemizi geziyoruz. Çok verimli bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Demirci’ye kesintisiz içme suyu için dev adım

15:31 - İnsan

Besni İmam Hatip Ortaokulu’ndan Kudüs temalı şiir dinletisi

15:25 - İnsan

Samsat’ta çocuklara organik bebek üretiliyor

15:26 - İnsan

Bozkır’da Kur’an Kursu öğreticilerine seminer

15:17 - İnsan

Üniversiteler arası tenis turnuvasına Çaycuma ev sahipliği yaptı

15:14 - İnsan

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş