?>

“Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor

Batman üniversitesi ile batman valiliği ve aile sosyal hizmetler il müdürlüğü arasında yapılan “biz geleceğiz, gelecek bizim iş birliği protokolü” kapsamında batman üniversitesi akademisyenleri tarafından farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor.

Eğitim - 1 yıl önce

Batman Üniversitesi ile Batman Valiliği ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında yapılan “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” kapsamında Batman Üniversitesi akademisyenleri tarafından farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor.

“Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü”nde yer alan etkinlik takvimi çerçevesinde “Yün ile İğneleme Tekniği Kullanılarak Keçe Tablo Yapımı” temalı atölye çalışması yapıldı. Atölye çalışmasına Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Demir’in eşi Zeynep Demir ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy katıldı. Çocuk Evleri Sitesinde gerçekleşen etkinliğe katılan Rektör Demir ve Dr. Canalp, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ortaokul ve lise grubundan kız çocuklarıyla keçe tablo yapımına eşlik etti.

Yapılan el işi çalışmalarını takip eden Dr. Ayten Canalp, çocuklarla beraber yün ile iğneleme tekniği kullanarak tablo yaptı. Atölye çalışmasının çocuk ve gençlerin gelişimi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Dr. Canalp, çalışmalara katkı veren Üniversite öğretim elemanlarına teşekkür ederek iş birliği kapsamında yapılacak etkinliklerde çocuklarla birlikte çalışmalara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Batman Üniversitesi öğretim elemanlarının gönüllü olarak destek verdiği projelerin toplumsal katkı arayışı çerçevesinde ortaya konulduğunu ifade eden Rektör Demir, “Daha önce Batman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle de imzaladığımız Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolümüzle şehrimizde örgün eğitim kurumlarına devam eden kardeşlerimizle 200’ün üzerinde konferansta buluşarak on binlerce öğrencimize ulaştık. Batman’daki başarının artması için Batman Üniversitesi olarak her türlü katkıyı vermek istiyoruz. Yine bu amaçla Batman Valiliği ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile imzaladığımız ve bugün bu etkinlikte buluştuğumuz iş birliği protokolümüz kapsamında, Çocuk Evlerinde kalan öğrencilerimizin fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatili münasebetiyle okuldan uzak kaldıkları bir dönemde üretkenliklerini geliştirerek boş zamanlarını doğru ve etkin bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak istiyoruz. Atölye çalışmalarımıza katılarak çocuklarımıza destek olan Dr. Ayten Canalp Hanımefendiye teşekkür ederim” dedi.

Haftanın atölye çalışmasını gerçekleştiren Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Teknolojisi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Zeynep Eviz Bulut ise öğrencilerin özellikle keçe tablo yapımına ilgi duyduklarını, ilk defa tanıştıkları malzemelerle yeni tasarımlar yaparak hayal güçlerini zenginleştirdiklerini ifade etti.

Öte yandan “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” kapsamında Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklar için resim, müzik, spor, takı tasarımı ve yazarlık gibi birçok alanda atölye etkinlikleri düzenleniyor. Atölye çalışmalarının yıl boyunca devam edeceği ve ilimiz kurumlarında ikamet eden 200’ün üzerinde okul çağındaki çocuğun yararlanacağı bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Bülent Uygun’un kızı şeker komasına girdi

2024-08-15 17:15 - Spor

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Malatya’da "AB Proje Seferberliği"

15:55 - Eğitim

Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi’nden anlamlı bağış

14:56 - Eğitim

KBÜ’de TÜBİTAK 2209 başvuruları 4 yılda 66’dan 755’e çıktı

13:37 - Eğitim

Yazıköy’ün tarihi ve kültürel mirası Bilim Kafe’de ele alındı

13:36 - Eğitim

KBÜ’de Endonezya Festivali düzenlendi

13:36 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi