?>

Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı paylaşıldı

BODRUM BELEDİYESİ YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI PAYLAŞILDI

Genel - 3 yıl önce

Bodrum Belediyesi’nin 2020 yılında imzaladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı-CEMR çerçevesinde hazırlanması ve uygulanması gereken Bodrum Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) çalışmaları tamamlandı.

Herkes için temel bir hak olan eşitlik ilkesinin yaşamın her alanında etkili bir biçimde uygulanması, mevcut eşitsizliklerin giderilmesinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların ve ayrımcılığa uğrayan diğer grupların güçlendirilmesi, yerel yönetim hizmetlerinin herkes tarafından erişilebilir kılınması için stratejik bir çalışma olarak izlenmesi gereken yol haritası niteliği taşıyan Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı, kamuoyu ile paylaşıldı.

2019’dan bu yana toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinde belediye içerisinde ve yönetimde kurumsallaşması için kadın örgütleri ile yapılan çalışmaların bir sonucu olarak hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı, Bodrum Belediyesi’nin eşitlikçi bir yerel yönetim anlayışını temel alarak 2 yıllık (2022-2024) hedeflerini ortaya koyuyor. Plan, katılımcı yöntem ile uygulanabilir olması amacıyla muhtarlarla resmi kurumlarla, siyasi parti kadın kolları ve Bodrum yerelinde 60’a yakın sivil toplum kuruluşu ile yapılan görüşmeler sonucu elde edilen talep ve çözüm önerileri dikkate alınarak oluşturuldu.

“Önceliğimiz, belediye hizmetlerini planın sunduğu perspektif ile sürdürmek”

Kadınlarla birlikte çalışmaya kararlı olduğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da tüm eşitsizliklerin görüldüğü, farklı ihtiyaçların dikkate alındığı ve hiç kimsenin dışarıda bırakılmadığı bir yerel yönetişim anlayışında olduklarının altını çizerek, “Üst yönetimden birim personeline, tüm belediye kaynaklarını harekete geçirerek 8 Mart 2020 tarihinde, Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlıklarına başladık” dedi.

Bodrum Belediyesi olarak eşitlikçi ve adil bir yönetim anlayışıyla yaptıkları çalışmalardan söz eden Başkan Aras, şöyle devam etti:

“Her anlamda eşitlikçi adil ve hak temelli belediyecilik anlayışını hakim kılmaya çalıştığımız yönetimimizde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Büromuzu’ ve Bodrum Belediye Meclisinde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komisyonumuzu’ kurduk. ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Sözleşmesi’ (CEMR) imzalayan 29. Belediye olduk. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile ‘Acil Yardım Hattı Protokolü’nü imzaladık. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile iş birliği içinde ‘Bodrum’dan Türkiye’ye; Kadınlar Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor Projemiz’ Türkiye genelinde bulunan 254 proje arasından seçilerek bir vakıftan hibe almaya hak kazanan 8 proje içerisine girmeyi başardı. ‘Kadın Danışma Merkezimizi’ açtık. Ve yine ‘Kadın Konuk Evimiz’ şubat ayı içerisinde faaliyete girdi.”

Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın oluşturulması çerçevesinde gezilen mahallelerde kadınlarla çeşitli toplantılar gerçekleştirildi. Toplantılarda seçilen kadın mahalle sözcüleri Hasbiye Dağ, Ferda Arslan, Nilüfer Şahin, Elif Aytaç ve Derya Agu bu süreçte mahallelerde gerçekleştirilen çalışmaları katılımcılarla paylaşarak heyecan ve mutluluklarını dile getirdiler.

Yerel Eşitlik Eylem Planı önceki gün Bodrum Belediyesi 2022 Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliği ile kabul edilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sıralı Kebap bu yaz İstanbulda, seneye Bodrumda

2022-07-04 10:30 - Ekonomi

Köyceğizde Kurban Bayramı öncesi denetimler arttı

2022-07-05 10:30 - Sağlık

Çocukların tiyatro mutluluğu

2022-07-05 16:30 - Kültür Sanat

Datça Çeşmeköy Camii TBMMye taşındı

2022-06-30 16:30 - Kültür Sanat

Başkan Gürün, “Mali yapımızı doğru yönetmeye devam edeceğiz”

2022-06-30 14:30 - Ekonomi

Rus milyarderlerin güvenli limanı Muğla

2022-06-30 12:30 - Ekonomi

Emaneti bırakıp gidemediler

2022-06-30 14:34 - Gündem

Menteşe Belediye tiyatrosu yaz oyunlarına başladı

2022-06-30 14:30 - Kültür Sanat

Köyceğizde “Güneşle Birlikte” isimli serginin açılışı yapılacak

2022-06-30 10:00 - Kültür Sanat

KABOTAJ BAYRAMI’NIN 96. YILI MARMARİS’TE KUTLANDI

2022-07-02 13:18 - Gündem

İlgili Haberler

Aslanapa’da doğalgaz sevinci

21:24 - Genel

Merzifon 5’inci Ana Jet Üssü’nde inşa edilen Mehmetçik Camii ibadete açıldı

20:46 - Genel

Atatürk’e özlem satırlara dökülüyor

17:14 - Genel

Muş’ta lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu başladı

17:00 - Genel

Dışişleri Bakanı Fidan: "Türkiye’nin AB üyeliğine dönük stratejik yaklaşımı değişmemiştir"

17:02 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, Roman mevkidaşı ile görüştü

14:23 - Siyaset

Türk Telekom geleceğin şehirlerini 5G ile inşa edecek

13:36 - Ekonomi

FETÖ operasyonunda biri kamu görevlisi 2 kişi yakalandı

13:33 - Asayiş

Gastronominin profesyonelleriyle buluştu

13:30 - Genel

Oltayla yakalanan deniz levreği 9 bin liraya satıldı

13:19 - Ekonomi