?>

Bodrum’da 19 düzensiz göçmenin hayatını kaybetmesi olayında 7 şüpheli yakalandı

LASTİK BOTUN KÖTÜ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE ALABORA OLMASI SONUCU 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 20 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILMIŞTI (ARŞİV)

Asayiş - 2 ay önce

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun kötü hava şartları nedeniyle alabora olması sonucu 19 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi sağ olarak kurtarıldı. Olayla ilgili göçmen kaçakçılığı organizasyonuna yönelik yürütülen çalışmalarda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, 1 Nisan 2026 günü saat 06.00 sıralarında Yalıkavak açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun yasal olmayan yollarla Yunanistan’ın İleryöz Adası istikametine doğru ilerlediği tespit edildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan bot, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle hızlanarak alabora oldu ve battı. Olayın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında büyük bölümü Afganistan uyruklu 20 kişi sağ olarak kurtarılırken, 19 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Göçmenlerin geliş güzergahı ortaya çıkarıldı

Yapılan incelemelerde; düzensiz göçmenlerin 31 Mart 2026 günü Denizli, Uşak, İzmir, Balıkesir, Amasya ve Kırıkkale illerinden farklı araçlarla Bodrum’a getirildiği, 1 Nisan günü ise Yalıkavak Dirmil bölgesine yürüyerek ulaştıkları belirlendi. Göçmenlerin, yüzü maskeli bir kaptan tarafından sayılarak bota bindirildiği tespit edildi. Organizatörlere operasyon: 7 gözaltı

Göçmen kaçakçılığı organizasyonuna yönelik yürütülen çalışmalarda, bazı göçmenlerin Gümbet Mahallesi’nde bir evde konakladığı belirlendi. Evi kiralayan J.H.H. ile göçmenleri çıkış noktasına götüren Ç.D. ve H.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Devam eden araştırmalarda, göçmenlerin bota bindirildiği bölgede bulunan A.A., H.B., Y.E. ve Ö.B. isimli şüpheliler de yakalandı. Böylece olayla bağlantılı toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca organizasyonda yer aldığı değerlendirilen 10 şüphelinin daha kimliklerinin tespit edildiği, bu kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Göçmenlerin taşındığı iki araca ise el konularak yediemin otoparkına çekildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

İlgili Haberler

FETÖ’den aranan şahsı jandarma yakaladı

11:42 - Asayiş

Ankara’da sahte diş doktoruna operasyon

11:40 - Asayiş

Tır şoförü tırın dorsesinde ölü bulundu

11:34 - Asayiş

Tofaş aracın motor kısmında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

11:31 - Asayiş

Beyoğlu’nda cep telefonu hırsızı suçüstü yakalandı

11:31 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem