?>

Bodrum Mandalini Erken Hasatla Sofralara Geliyor

Bodrum Belediyesi, coğrafi işaretli Bodrum mandalininin erken hasadını gerçekleştirerek, "yeşil mandalin"i (lime veya satsuma) doğrudan tüketiciyle buluşturmaya başladı.

Ekonomi - 3 ay önce

Bodrum Belediyesi Mandalin Uygulama Bahçesinde coğrafi işaretli Bodrum mandalininin erken hasadı gerçekleştirildi. Kendine özgü aroması ve kokusu ile Yeşil Bodrum Mandalini, artık yalnızca olgun döneminde değil, erken dönemde de tüketiciyle buluşuyor.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Bitez, Müskebi, Yahşi, Dereköy, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Geriş, Gölköy ve Gündoğan mahallelerinde bulunan üreticilere ait mandalin bahçelerinden toplanan yeşil mandalinler Bitez’deki Bodrum Belediyesi Uygulama Bahçesi'nde Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin de katılımıyla paketlendi. Titizlikle paketlenen yeşil mandalinler, Bodrum genelinde ve Türkiye'nin birçok noktasında Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Bodrum Belediye A.Ş. iş birliğiyle Migros Türk A.Ş. ve bağlı zincir marketlerin yanı sıra, Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.’ye bağlı tüm kafe ve restoranlarda perakende olarak satışa sunulacak .

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, mandalin üreticilerine destek olmayı amaçladıklarını belirterek, “Geçen yıl hasat döneminde yaklaşık 110 üreticiden satın aldığımız Bodrum mandalinlerini pazaryerlerinde ve etkinliklerde ücretsiz olarak vatandaşlarımızla buluşturduk. Bugün de belediyemizin Bitez’deki Mandalin Uygulama Bahçesi’ndeyiz. Buradaki amacımız, Bodrum mandalininin yıl içinde ikinci kez hasadını yapmak ve Yeşil Bodrum Mandalini—lime veya satsuma adıyla da bilinen bu lezzeti—erken dönemde sofralarımıza kazandırmak. Ayrıca üreticimizin yanında olarak erken hasatta daha değerli olan yeşil Bodrum mandalinini kilogramı 110 Türk Lirası’ndan üreticilerden satın alıyor ve anlaşmalı mağazalar ile belediyeye bağlı kafelerimizin reyon ve raflarında vatandaşlarımıza sunuyoruz.” dedi.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile hasat ve paketleme işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mandalinci, sözlerine şöyle devam etti:

“Amacımız, Bodrum mandalininin sofralarda, içeceklerde, salatalarda ve mezelerde kullanımını artırmak. Böylece üreticiden daha fazla ürün alarak üreticimizi ve ekonomiyi desteklemek istiyoruz. Bodrum mandalinini yılda iki kez hasat ederek üretimi güçlendiriyor ve uygulama bahçemizde çocuklara, gençlere, kadınlara, tarımla ilgilenen veya bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz eğitimler veriyoruz. Ayrıca buradaki 280 mandalin ağacımızı damla sulama sistemi ile her zaman ve her koşulda sulamaya devam ediyoruz.”

Yeşil Bodrum Mandalini’nin kullanım alanını artırmak istediklerini belirten Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan, “Bodrum Mandalinini bütün işletmelerin menülerine dahil etmek istiyoruz. Ne kadar çok işletmede bu ürün kullanılırsa o kadar çok üreticiden biz hasat yapmak imkanı buluruz." dedi

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinem Uyar, "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak Bodrum mandalinini korumak, yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız Bodrum'un her yerinde Bodrum mandalinini çoğaltmak ve Bodrum'u mandalinle çevrelemek." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

Amerikalı Turistten Marmaris'e Kartpostallı Veda

2025-08-26 11:27 - Marmaris

İlgili Haberler

BYD’ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

15:55 - Ekonomi

Bakan Bolat: Türkiye 21 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor

15:36 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Maraş Çöreği, Avrupa Birliği’nde tescil edilen 44. coğrafi işaretli ürünümüz oldu"

15:14 - Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç’ten büyüme değerlendirmesi

15:14 - Ekonomi

Sarp Sınır Kapısı’nda Kasım’da rekor tır trafiği

14:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

15:48 - ÇEVRE

Bakan Bolat: Türkiye 21 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor

15:36 - Ekonomi

2 gündür kayıp 13 yaşındaki kızdan sevindirici haber

15:02 - Asayiş

Kız meselesi cinayetinde 2 sanığa hapis cezası

14:49 - Asayiş

Milyonluk İsviçre saatlerini parçalayıp topladılar

14:28 - Teknoloji