?>

Bogdan Stancu: "Türkiye soğukkanlı ve ofansif oynamayı seviyor"

ROMANYA MİLLİ TAKIMI’NIN ESKİ FUTBOLCUSU BOGDAN STANCU, TÜRKİYE’NİN SOĞUKKANLI, OFANSİF OYNAMAYI SEVEN VE HER AN OYUNUN GİDİŞATINI DEĞİŞTİREBİLECEK FUTBOLCULARA SAHİP BİR TAKIM OLDUĞUNU SÖYLEDİ. STANCU AYRICA, ROMANYA’NIN EN BÜYÜK AVANTAJLARINDAN BİRİNİN TÜRK FUTBOLUNU YAKINDAN TANIYAN TEKNİK DİREKTÖR MİRCEA LUCESCU OLDUĞUNU DA BELİRTTİ.

Spor - 4 ay önce

Romanya Milli Takımı’nın eski futbolcusu Bogdan Stancu, Türkiye’nin soğukkanlı, ofansif oynamayı seven ve her an oyunun gidişatını değiştirebilecek futbolculara sahip bir takım olduğunu söyledi. Stancu ayrıca, Romanya’nın en büyük avantajlarından birinin Türk futbolunu yakından tanıyan Teknik Direktör Mircea Lucescu olduğunu da belirtti.

Romanya Milli Takımı ile çıktığı 53 maçta 14 gol, 5 asiste imza atan ve bir dönem Türkiye’de Galatasaray, Orduspor, Gençlerbirliği, Bursaspor ve Eyüspor formaları da giymiş olan eski futbolcu Bogdan Stancu, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı finalinde 26 Mart Perşembe akşamı Beşiktaş Park’ta oynanacak Türkiye - Romanya maçını İHA muhabirine değerlendirdi. "Türk insanını seviyorum"

Türkiye’de harika zamanlar geçirdiğini dile getirerek sözlerine başlayan Stancu, "Kendimi evimde gibi hissettim, Türk insanını seviyorum. Yemekler ve futbol seviyesi çok iyiydi. Güzel bir ülke. Dünya Kupası’na gitmek için birbirimize karşı oynamak zorunda olmamız çok talihsizce. Ancak damarlarımda Romen kanı akıyor; Romanya’nın kazanmasını ve ABD’deki Dünya Kupası’na gitmesini görmek isterim" ifadelerini kullandı. "Lucescu, Türk futbolunu ve oyuncuları çok iyi tanıyor"

Bogdan Stancu, Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun Türk futbolunu çok yakından tanıdığını ve bunun da milli takım için büyük bir avantaj sağladığını belirterek, "Takımda bazı değişimlerin yaşandığı bir dönemdi, her takımda zaman zaman böyle şeyler olur. Kadro şu an iyi görünüyor. Savaşmaya hazır. Takımın başında Lucescu’nun bulunması da büyük bir avantaj diyebilirim. Türk futbolunu ve oyuncuları çok iyi tanıyor. Böyle bir maça nasıl hazırlanılması gerektiğini tam olarak bildiğine eminim" cümlelerine yer verdi. "Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu en etkili simler"

Türkiye Milli Takımı’nın oyun tarzını beğendiğini söyleyen Stancu, ay-yıldızlıların her an oyunu değiştirebileceğinin de altını çizdi. Eski futbolcu, "Kaliteliler, soğukkanlılar ve ofansif oynamayı seviyorlar. Ayrıca iyi de bir antrenörleri var. Oyunu değiştirme kapasitesine sahipler, buna şüphe yok. Türkiye’nin her zaman yetenekli genç oyuncuları olmuştur. Şu an Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu en etkili simler. Romanya’nın da yetenekli genç oyuncuları var. Elbette kaliteli oyunculara sahip olduğunuzda oyun seviyesi çok gelişiyor" diye konuştu.

Bogdan Stacu, bu tarz rövanşı olmayan maçlarda galibiyet anahtarının tüm oyuncuların yüzde 100’üyle mücadele etmesi, motive olması ve birbirleri için savaşması olduğunu aktardı. "Türk taraftarların oluşturdukları muazzam atmosferi biliyorum"

Stancu, Türkiye’de oynanacak karşılaşma öncesinde Türk taraftarların oluşturacağı atmosfere dikkat çekti ancak Romanya Milli Takımı’nın bu baskının üstesinden gelebileceğini vurguladı. Eski Rumen oyuncu, "Türk taraftarlarını ve böyle maçlarda oluşturdukları o muazzam atmosferi biliyorum. Bu bir avantaj ancak Romanya Milli Takımı bu baskıyla başa çıkabilir" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir’de sürücü kursu öğretmen ve personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

2026-03-16 11:48 - Eğitim

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

2026-03-19 23:58 - Bülten

Genel Müdür Abdulkadir Çay, Kurum personeliyle bayramlaştı

2026-03-19 15:19 - Gündem

Fethiye’de yapay zekalı radarlar şehir içinde devrede

2026-03-18 16:18 - Asayiş

Çanakkale Zaferi’nin 111 yılında şehitler dualarla anıldı

2026-03-18 15:19 - Genel

İlgili Haberler

Amed Sportif Faaliyetler, kaleci Lafont’u renklerine bağladı

18:41 - Spor

Aliağa FK’da bir imza, bir veda

18:29 - Spor

Bakan Bak: "Türk güreşi tekrar şahlanacak"

18:22 - Spor

Atatürk Üniversitesi spor kulübünden güreşte Türkiye şampiyonluğu gururu

18:09 - Spor

Hazırlık maçı: Samsunspor: 1 - USL Dunkerque: 2

17:35 - Spor

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan