?>

Bolat: "Türkiye-ABD Ticaret Hedefi 35 Milyar Dolar"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, New York'ta düzenlenen 15. Yatırım Konferansı'nda, Türkiye ile ABD arasındaki ticaretin bu yıl 35 milyar doları aşmayı hedeflediğini açıkladı

Ekonomi - 7 ay önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu vesilesiyle New York'ta temaslarını sürdürüyor. Bolat, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) verdiği röportajda Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin bu yıl 35 milyar doları aşmayı hedeflediğini belirtti. Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerine değinen Bolat, iki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların gelişmesinin büyük potansiyel taşıdığını vurguladı.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen 15. Yatırım Konferansı’nda Amerikan ve Türk iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen görüşmeleri değerlendirdi. "Türkiye'de büyük yatırımları olan Amerikan şirketleriyle verimli toplantılar yaptık. Ülkemizin ekonomik başarısını ve yatırım fırsatlarını paylaştık," dedi.

Bolat, ABD’nin 28 trilyon dolarlık milli geliri ve güçlü ekonomik yapısına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu pazarda daha fazla yer almak istediğini belirtti. "Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret 33 milyar dolara ulaşmıştı, bu yıl 35 milyar doları aşmayı hedefliyoruz. ABD’de faaliyet gösteren 2 binden fazla Amerikan firmasının Türkiye’de 15 milyar dolar doğrudan yatırımı var. Türk firmalarının ABD’deki yatırımları ise 11 milyar doları buluyor," diye ekledi.

Bakan Bolat, Türkiye'nin güvenilir bir üretici olarak, lojistik ve ticarette büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, daha fazla ihracat ve iş birliği için yoğun temaslar yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin ABD ile savunma, havacılık, enerji ve kimya sektörlerinde önemli iş birlikleri geliştirdiğini vurguladı.

Bakan Bolat, İhlas Haber Ajansı'nın New York’taki ofisini ziyaret ederek ekibe teşekkürlerini iletti.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kütahya’da Tarım Hayvancılık Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

21:32 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı nisan ayında zirvede: Bin 529 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

16:48 - Ekonomi

Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonu açıldı

15:18 - Ekonomi

Balıkesir’e 101 sürekli işçi ve 48 hekim ataması yapıldı

11:49 - Ekonomi

BTSO MESYEB’den otomotiv sektörüne yeşil ışık

11:44 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor