?>

Bölgesel gelişime katkı sunacak iş birliği protokolü için imzalar atıldı

BÖLGESEL KALKINMAYA ÖNCÜLÜK ETME MİSYONUNU SÜRDÜREN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ; ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VE BAYBURT ÜNİVERSİTESİ İLE BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ GELİŞİM ARAŞTIRMA VE İŞ BİRLİĞİ PROJESİ (BÖGAP) KAPSAMINDA ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATTI.

İnsan - 51 dk. önce

Bölgesel kalkınmaya öncülük etme misyonunu sürdüren Atatürk Üniversitesi; Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ile Bölge Üniversiteleri Gelişim Araştırma ve İş Birliği Projesi (BÖGAP) kapsamında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun ev sahipliğinde; Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in katılımıyla imzalanan bu stratejik protokol; araştırma kapasitesinin güçlendirilmesi, akademik iş birliklerinin artırılması, ortak projelerin teşvik edilmesi ve bilimsel çıktıların ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğünün artırılmasını hedefliyor.

Protokol; disiplinler arası ortak projelerin desteklenmesi, araştırma altyapılarının ortak kullanımı, akademik personel ve öğrenci hareketliliğinin güçlendirilmesi, bilimsel yayınlarda ortak etiketlemeye gidilmesi, ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına ortak başvurular yapılması gibi pek çok başlıkta yenilikçi düzenlemeler içeriyor.

Ayrıca, BÖGAP kapsamında yürütülecek projelerin performans kriterlerine göre değerlendirilerek yüksek başarı gösteren araştırmacılara yeni proje başvurusu imkânı sunulması, ortak yürütme kurulu oluşturulması ve yıllık değerlendirme raporlarıyla sürdürülebilirlik süreçlerinin izlenmesi de protokolün önemli maddeleri arasında yer alıyor.

Rektör Hacımüftüoğlu: "Bu Birliktelik, Bölgenin Bilimsel Kapasitesini Güçlendiren Model Bir İş Birliğidir"

İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üç üniversitenin bir araya gelerek oluşturduğu bu iş birliğinin, bölgesel kalkınma açısından örnek bir adım niteliği taşıdığını belirtti. Hacımüftüoğlu: "Bilimsel üretimin niteliğini artırmak, araştırmacılarımızın potansiyelini desteklemek ve bölge üniversitelerimizin ortak gücünü görünür kılmak adına güçlü bir iş birliği oluşturuyoruz. BÖGAP çatısı altında Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ile yürüttüğümüz bu ortaklık; proje geliştirmeden altyapı paylaşımına, uluslararası fonlara erişimden araştırmacı hareketliliğine kadar pek çok alanda bölgeye ivme kazandıracak niteliktedir. Bu protokolün, üniversitelerimizin bilimsel kapasitesini artıracağına, araştırma kültürünü güçlendireceğine ve ülkemizin yükseköğretim vizyonuna katkı sunacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Rektör Hacımüftüoğlu, protokolün aynı zamanda hem ulusal hem de uluslararası araştırma ağlarında güçlü bir iş birliği zemini oluşturacağını belirterek, ortak projelerden doğacak yayın ve patentlerin Türkiye’nin bilimsel görünürlüğüne katkı sağlayacağını vurguladı.

Bölge üniversiteleri için yeni bir dönem başlıyor

Protokol; ortak yürütülecek projelerin BAPSİS üzerinden başvuruya açık olması, akademik yetkinlik haritalamasının yapılması ve proje yürütücülerine kurumlar arası destek sağlanması gibi yenilikçi düzenlemelerle üniversiteler arasında sürdürülebilir bir iş birliği modeli kurmayı hedefliyor. Ayrıca, uluslararası fonlara ortak başvurular yapılması, yabancı araştırmacılarla ortak çalışmalar yürütülmesi ve bölgesel bilgi birikiminin küresel iş birlikleriyle desteklenmesi de protokolün önemli çıktıları arasında yer alıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Muğla Valiliği: “Zehirlenme Sebebi Adli Tıp Raporuyla Netleşecek”

2025-11-27 13:22 - Asayiş

Kira Endeksinde OECD Rekoru

2025-11-26 12:33 - Genel

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

İlgili Haberler

Konservatuvarı dereceyle bitiren görme engelli Mehmet dört enstrümanda ustalaştı

10:08 - İnsan

Engelli vatandaşlardan "erişilebilir şehir" talebi

10:09 - İnsan

Vali Ustaoğlu’ndan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

10:07 - İnsan

Akın: "Engelliler Günü bir güne sığdırılacak bir gün değil"

10:05 - İnsan

Düzce’nin "Kusursuz" ekibi

10:01 - İnsan

Günün Manşetleri

BAŞKAN TOPUZ, OSBÜK 23. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI’NA KATILDI

16:44 - Gündem

Büyükşehir’den Datça’ya 300 Milyon TL’lik Yol Yatırımı

15:37 - Genel

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Baca Yangınlarına Karşı Uyarı

15:37 - Genel

Muğlaspor Başkanı Kıyanç’tan birlik çağrısı

15:37 - Spor

Menteşe’de Araçlar Artık Yağmur Suyla Yıkanıyor

13:50 - Ekonomi