?>

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü Zekariya Ar: "Bolu İli Türkiye’de arıcılık sektörü için çok kıymetli"

BOLU TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ ZEKERİYA AR, 29. ARICILIK KONFERANSI’NDA YAPTIĞI KONUŞMADA, BOLU’NUN ARICILIKTA TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR KONUMDA OLDUĞUNU VURGULADI.

Genel - 4 ay önce

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Ar, 29. Arıcılık Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Bolu’nun arıcılıkta Türkiye için önemli bir konumda olduğunu vurguladı.

Bolu’da düzenlenen 29. Arıcılık Konferansı, Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Programa Balıkesir Üniversitesi’nden katılan Doç. Dr. Ayşe Ebru Borum arıcılıkta hijyen ve Varroa ile mücadele konusunu ele alırken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden katılan Şaban Keskin ise arıcılıkta verimlilik ve parazit mücadelesine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Programa Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Ar, Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, müdürlük personeli ile arı yetiştiricileri katıldı. "Arıcılık sektörü bizim için çok kıymetli"

Programda arıcılık sektörünün öneminden bahseden Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Ar, Arıcılık sektörü bizim için çok kıymetli. Sezon biraz kısa olabilir. Bolu ili Türkiye’de arıcılık sektörü için çok kıymetli. Bolu İli Arıcılık Birliği Türkiye’de bulunan 7 tane birlikten bir tanesi. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Burada başkanımızla beraber bir strateji belirledik. Arıda ne yapabiliriz, sektörde ne yapabiliriz? Ve yaptığımız işler biraz dişe dokunsun istiyoruz. Biz kovandan size arıcının paskesi verdik değil de, böyle biraz daha arıcılığın geleceğine yönelik, sektöre yönelik ve ıslaha yönelik çalışmalar yapmak istedik" ifadelerini kullandı. "Anadolu Arısı ırkıyla ıslah etmek istiyoruz"

Konuşmasının devamında gelecekteki gayelerinden bahseden İl Müdürü Zekeriya Ar, "Çünkü diğer türlüsü gelip geçici oluyor. 30 yıldır ben bu makamın personeliyim gelip geçici bir şekilde yapmak istemedim. Bundan dolayı bu sene, 3. senemiz Anadolu arısı ırkıyla ile ilgili İl Özel İdaresi desteğiyle bir ıslah çalışması başlattık. Burada gayemiz şu; 3 senenin sonunda biz Bolu’daki popülasyonun çok büyük Anadolu Arısı ırkıyla ıslah etmek istiyoruz. Neden ıslah etmek istiyoruz? Hem kovan başına olan verimimizin artmasını istiyoruz, hem de yaşam gücünün daha yüksek, hayatta kalma becerisi daha yüksek ve bir Türk ırkı, bir Anadolu ırkı olan arı ile biz arıcılığımızı taçlandırmak istiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ EKİPLERİ İLÇE GENELİNDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

2026-03-26 12:23 - ÇEVRE

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Akyaka’da Doğa Tahribatı Tepki Çekti

2026-03-26 15:11 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin, memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı

19:04 - Genel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Eskişehir’imiz Paris’le, Londra’yla, Berlin’le yarışır halde"

17:52 - Genel

İmamın sanat sevgisi camiye yansıdı

17:40 - Genel

Başkan Yüceer, Malkara’da saha incelemelerinde bulundu

17:37 - Genel

"Birlikte Güzeliz" Projesi kapsamında çocuklar gönüllü kuaförlerle bir araya geldi

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim