?>

Boluda 199 depremzede öğrenci yarın eğitime başlayacak

BOLU'DA DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU TESPİT EDİLEN 33 OKULDA 2020 YILINDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞTI. 33 OKULDAN 26'SINDA ÇALIŞMALARIN TAMAMLANDIĞI VE EĞİTİME HAZIR HALE GETİRİLDİĞİ ÖĞRENİLDİ.

Eğitim - 2 yıl önce

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kent genelinde güçlendirme çalışması yapılan 33 okuldan 26’sının yarın eğitim öğretime başlayacağını açıkladı. Sarıcı, deprem bölgesinden Bolu’ya gelen 199 öğrencinin de okullara kayıtlarının yapıldığını belirtti.

Bolu’da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 33 okulda 2020 yılında güçlendirme çalışmaları başlatılmıştı. 33 okuldan 26’sında çalışmaların tamamlandığı ve eğitime hazır hale getirildiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, "İlimizde 2020 yılında başlayan güçlendirme çalışmaları artık bu yıl itibarıyla son aşamaya geldi. Okullarımızın birçoğunu eğitim öğretime kazandırdık. 2020 yılında 20 okulumuzu güçlendirmiştik. 33 okulda güçlendirme faaliyetlerimiz başlamıştı. Pazartesi itibarıyla 26 okulumuzda eğitim öğretim başlamış olacak. Geriye kalan okullarımız da birer ikişer hafta arayla eğitim öğretime başlamış olacaklar. İnşallah bu çalışmalar da devam edecek" dedi.

"Ciddi oranda bir harcama yapıldı"

Okulların güçlendirme çalışmaları için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Sarıcı, "Böyle bir süreçte depremin gündeme gelmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Biz depremsellikle alakalı çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Bu konuda bakanlığımızdan kaynak aktarımında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Ciddi oranda bir harcama yapıldı" diye konuştu.

"Deprem bölgesinden ilimize gelen öğrencilerimizi okullara yerleştirdik"

Deprem bölgesinden gelen 199 öğrencinin okullara kayıtlarının yapıldığını ifade eden Cemil Sarıcı, "Deprem bölgesinden ilimize gelen öğrencilerimizin okullara yerleştirilmesi noktasında çalışmalar tamamlandı. Geldikçe tüm öğrencilerimizi okullarımıza yerleştireceğiz. Şu an itibarıyla 199 öğrencimizi okullarımıza farklı kademelerde, ana sınıfından son sınıfa kadar özel okul, resmi okul boyutuyla yerleştirdik. Öğrencilerimizin kitap, kırtasiye ve benzeri tüm ihtiyaçları da pazartesi günü okullara gittikleri zaman karşılanmış olacak" ifadelerini kullandı.

"KYK yurtlarında okul öncesi eğitimler başladı"

KYK yurtlarında deprem bölgesinden gelen minik öğrenciler için de okul öncesi eğitimin başladığına değinen Sarıcı, "Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizin konakladığı KYK yurtlarımız var. Bu yurtlarda da okul öncesiyle alakalı ana sınıflarımızı hemen açtık. Şu an itibarıyla öğretmenlerimiz görevlerine başladılar. Rehber öğretmenlerimiz gerekli destekleri verecekler. İhtiyaç halinde bu sayı daha da artacak. Öğrencilerimize her boyutuyla hem akademik olarak hem psikososyal olarak desteklerimiz sürecek. Yine öğretmenevimiz şu an deprem bölgesinden gelen misafirlerimizi ağırlıyor. Genellikle gelen misafirlerimiz 3-5 gün konaklayıp gidiyorlar. Dolayısıyla yoğun bir sirkülasyon var. Her gün yaklaşık olarak 40’la 60 arası misafirimizi ağırlamış oluyoruz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN 3 DİRİ FAY HATTI

2023-02-18 10:24 - Gündem

ABDli aktör Bruce Willis, demans hastalığına yakalandı

2023-02-17 00:00 - Magazin

Depremde atölyeleri yıkılmıştı şimdi depremzedeler için soba üretiyorlar

2023-02-14 11:00 - Genel

Adanadaki yaralı 49 depremzede ve 25 refakatçi Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla İstanbula getirildi

2023-02-14 05:00 - Asayiş

12 bin yıllık Göbeklitepe iki depremde de hasar görmedi

2023-02-18 16:00 - Kültür Sanat

Afet bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede

2023-02-17 02:30 - Genel

Malatyada 386 yıllık Kervansaray şiddetli depremlere göğüs gerdi

2023-02-18 12:00 - Kültür Sanat

Liseli öğrencilerin ürettiği prizler depremzedelere ışık olacak

2023-02-14 09:30 - Genel

Gençlik Merkezi gönüllüleri afetzede miniklerle eğlenceli vakit geçirdi

2023-02-19 10:00 - Kültür Sanat

Depremde hayatını kaybeden antrenör Uğur Kurt, son yolculuğuna uğurlandı

2023-02-13 14:30 - Spor

İlgili Haberler

BEUN eğitimde kalite yolculuğunu sürdürüyor

12:32 - Eğitim

İstanbul’dan Düzce’ye özel eğitim köprüsü

16:24 - Eğitim

Diyarbakır’da bursluluk sınavını kazanan 33 öğrenci tebrik edildi

13:11 - Eğitim

Prof. Dr. Harun Çiftçi’den 1 milyon 210 bin TL maaş aldığı iddialarına cevap

10:42 - Eğitim

Dijital dönüşümde zirveye

10:35 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan